Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Cadrele medicale cu simptome ușoare de COVID-19 vor îngrijii bolnavii

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 27 martie 2020, ora 12:28

Noul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat astăzi că autoritățile au acele protocoale în care se prevede că orice persoană care vine în spitale cu o infecţie respiratorie şi care are teste negative la gripă, să fie testată pentru coronavirus.

medici simptome coronavirus

Întrebat dacă crede că ar trebui să fie testați toți pacienții care ajung în spitale, tocmai ca o măsură pentru ca infecția cu noul coronavirus să nu se răspândească în unitățile medicale și să nu se îmbolnăvească astfel medicii care au grijă de pacienți, ministrul Nelu Tătaru a amintit de protocoalele care există în prezent, dar și de faptul că este nevoie de medici, chiar dacă aceștia au simptomatologie ușoară.

Citește și: Ministrul Sănătății în contextul COVID-19: „Nu mă încălzește cu nimic să văd că sunt stocuri de echipamente, dar ele nu sunt acolo unde trebuie”

Totodată, ministrul a fost întrebat ce noi modificări va aduce la nivelul procedurilor în contextul noului coronavirus:

„În condiţiile în care vom regândi ca cei care sunt cu simptomatologie uşoară şi medie să fie trataţi acasă sub supraveghere medicală, în mare parte şi de voluntari, iar cei care sunt cadre medicale cu această simptomatologie uşoară vor merge chiar în spitale şi vor îngriji bolnavii cu COVID-19”, a spus Nelu Tătaru.

Răspunsul ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, se referă la ce se va întâmpla în scenariul în care România va trece de 2.000 de cazuri confirmate cu noul coronavirus. 

Sursa foto: pixabay.com

Etichete: nelu tataru noul ministru al sanatatii ministerul sănătății ministerul sanatatii medici infectati cu coronavirus aparat pentru testare coronavirus persoane diagnosticate cu coronavirus pacienta suspectata de coronavirus teste de coronavirus

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.