Newsflash
Știri

Ministrul Sănătății în contextul COVID-19: „Nu mă încălzește cu nimic să văd că sunt stocuri de echipamente, dar ele nu sunt acolo unde trebuie”

de Florentina Ionescu - mar. 27 2020
Ministrul Sănătății în contextul COVID-19:  „Nu mă încălzește cu nimic să văd că sunt stocuri de echipamente, dar ele nu sunt acolo unde trebuie”

Recent, noul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, s-a întors de la Suceava, unde spitalul a fost închis pe o perioadă scurtă, pentru dezinfecție, în contextul descoperirii unor persoane cu noul coronavirus. El spune că în teren a văzut anchete epidemiologice incomplete.

nelu tataru23

Ministrul a spus astăzi, după ce a avut o întâlnire cu premierul României, Ludovic Orban, că a observat un management local al unităților sanitare care trebuie schimbat și adaptat în relația cu personalul medical:

„Nu mă încălzește cu nimic să văd că sunt stocuri de echipamente, dar ele nu sunt acolo unde trebuie. Trebuie reașezată ca prima linie UPU, ATI, bolile infecțioase, iar apoi celelalte secții. Colaborarea cu Ministerul de Interne pentru aceste dotări este completă. DSP-urile vor lua în acest sens și măsuri vizavi de medicii de familie”.

Citește și: MS: Spitalul din Suceava se închide pentru 48 de ore

În plus, noul ministru al Sănătății a explicat că a solicitat ca DSP-urile să aibă și legătură cu medicii stomatologi, a solicitat ca în colaborare cu instituția prefectului (local, la Suceava), să aibă dotările necesare și pentru stațiile de ambulanță, pentru SMURD și pentru unitățile de primire urgențe.

Citește și: Ludovic Orban, despre testarea a 10.000 de oameni pentru coronavirus: „Există o procedură, există criterii de prioritizare”

Prioritățile vor fi aprovizionarea cu materiale sanitare, aprovizionarea cu echipamente de protecție și medicamente a spitalelor care sunt de suport COVID-19 în toate județele, precum și testările, repet, conform anchetelor epidemiologice care sunt complet făcute, și pentru personalul medical care se află în prima linie tocmai în aceste spitale suport”, subliniază Nelu Tătaru.

Citește și: Ludovic Orban spune de ce a demisionat Victor Costache, fostul ministru al Sănătății

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe