Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

ASSMB le-a mulțumit tuturor moașelor din maternitățile bucureștene

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 6 mai 2022, ora 16:02

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) a postat ieri un mesaj cu ocazia marcării Zilei Internaționale a Moașelor (5 mai).

ASSMB a amintit care este semnificația acestei zile și a ținut să le mulțumească moașelor care lucrează în maternitățile din subordinea acestei instituții. 

asistent-medical-moasa

Confederaţia Internaţională a Moaşelor (International Confederation of Midwives – ICM) a susținut ideea celebrării acestei zile importante la sfârșitul anilor ‘80, iar inițiativa a fost lansată la nivel mondial, în mod oficial, în 1992.

În 2022, Confederația Internațională a Moașelor sărbătorește 100 de ani de la înființarea organizației, iar tema stabilită pentru marcarea acestei zile speciale este „100 de ani de progres!”, se arată pe pagina oficială de Facebook a ASSMB.

Ziua internațională a moașelor își propune conștientizarea importanței rolului pe care moașele îl joacă pentru sănătatea femeii, a nou-născuților și a familiei, în general. 

Citește și: Mesajul Spitalului Filantropia din București, de Ziua Mondială a Moașelor 

Ieri, de Ziua Internațională a Moașelor, Primăria Municipiului Bucureşti, prin ASSMB - Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, le-a mulțumit tuturor moașelor care sunt la datorie în cele patru maternități aflate în administrarea Municipalității: Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie Filantropia București; Spitalul Clinic Prof. Dr. Panait Sîrbu - Maternitatea Giulești; Spitalul Clinic Nicolae Malaxa; și Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino – pentru grija, dăruirea și profesionalismul arătate în fiecare moment și pentru faptul că sunt un adevărat partener pentru toate gravidele și proaspetele mămici.

„Ziua Internațională a Moașelor este și un moment de solidaritate pentru toți profesioniștii din domeniu, iar clipul care însoțește această postare cuprinde mesajele transmise din suflet de trei doamne excepționale, trei moașe dedicate trup și suflet acestei meserii nobile. Este vorba despre doamnele Daniela Stan, Gabriela Drăghici și Ionela Borănescu, de la Spitalul Clinic Prof. Dr. Panait Sîrbu - Maternitatea Giulești.Urările lor de bine sperăm să ajungă la inima tuturor colegelor din București și din țară, în această zi specială, care le este dedicată. La mulți ani și vă mulțumim!”, au transmis reprezentanții ASSMB.

Etichete: ziua mondiala a moaselor ziua internationala a moaselor zi internationala moase moase ASSMB maternitatea giulesti panait sirbu

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.