Newsflash
ACTUALITATE Știri

ASSMB a finalizat preluarea personalului medical din creșele și școlile speciale

de Magdalena Tănăsescu - iun. 7 2024
ASSMB a finalizat preluarea personalului medical din creșele și școlile speciale

Procedura privind preluarea personalului medical și cabinetelor de medicină generală și stomatologie care funcționează în cadrul creșelor și școlilor speciale din învățământul de stat din București a fost finalizată de ASSMB.

Potrivit unui comunicat remis redacției, este vorba de cele 44 de cabinete medicale, care au fost integrate în Rețeaua de medicină școlară a Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București. În prezent, această rețea numără 667 de cabinete de medicină generală și stomatologie. 

„Prin includerea celor 111 medici și asistente medicale de la cabinetele din creșele și școlile speciale din București, numărul total al personalului medical din rețeaua ASSMB ajunge la 1.036. Această integrare reprezintă un pas semnificativ în direcția îmbunătățirii și uniformizării accesului la servicii medicale pentru copiii din creșe și școli speciale, consolidând în același timp infrastructura medicală gestionată de ASSMB la nivelul Capitalei”, se menționează în comunicatul citat.

În cadrul cabinetelor medicale școlare și universitare, copiii și tinerii din unitățile de învățământ de stat beneficiază de servicii de medicină generală și stomatologie gratuite pe tot parcursul anului. Personalul medical școlar desfășoară inclusiv activități de educație pentru sănătate și promovarea sănătății, prin campanii periodice destinate prevenției și promovării unui stil de viață sănătos. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe