Newsflash
ACTUALITATE Știri

Sprijin gratuit pentru admitere la Facultatea de Moașe

de Magdalena Tănăsescu - mar. 12 2024
Sprijin gratuit pentru admitere la Facultatea de Moașe

Asociația Moașelor Independente (AMI) oferă sprijin gratuit pentru admitere la Facultatea de Moașe, pentru a contribui astfel la scăderea numărului de decese materne și infantile din România.

De asemenea, asociația are ca obiective prevenirea sarcinilor la adolescente, dar și creșterea numărului de nașteri naturale și a alăptării. 

„Trebuie să investim în viitorul profesiei de moașă! Creșterea numărului de moașe și îngrijirile bazate pe moașe pot salva foarte multe vieți în fiecare an. Persoanele interesate se pot înscrie sau pot da de veste în jurul lor, iar împreună vom contribui la creșterea și consolidarea uneia dintre cele mai frumoase meserii din lume”, se menționează într-un anunț al AMI. 

Mai multe informații pot fi obținute accesând link-ul: https://moasele.ro/devino-moasa/?fbclid=IwAR2odftmCA7FU5PyHLlP6LQkOZEus2mpxvCFSars663q5O336if_K3DXV_Q.

 

Asociația a fost reprezentată, în perioada 27 - 29 februarie a.c., la Convenția apărătorilor drepturilor omului în domeniul sănătății sexuale și reproductive, care a reunit apărători ai drepturilor omului din 10 țări est și central europene. Evenimentul s-a desfășurat la Crozet, în Franța.

„Vicepreședinta AMI, Irina Mateescu, a discutat cu reprezentanții UN Working Group despre lipsa integrării rolului complet al moașei în sistemul public din România și despre problemele pe care le întâmpină femeile în accesarea serviciilor de sănătate reproductivă și sănătate maternă. Investiția în moașe salvează vieți și România trebuie să își asume accesul la sănătate și drepturi reproductive și protejarea fetelor și femeilor din România”, se mai spune în comunicatul AMI. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe