Newsflash
ACTUALITATE Știri

Directorul ASSMB, Oana Sivache, audiată la DNA

de Magdalena Tănăsescu - mar. 27 2024
Directorul ASSMB, Oana Sivache, audiată la DNA

Oana Sivache, directorul general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), s-a prezentat miercuri, 27 martie, la sediul DNA, pentru a fi audiată într-un dosar de corupţie.

Potrivit surselor judiciare, citate de AgerpresOana Sivache a fost chemată într-un dosar care are legătură cu percheziţiile din luna decembrie de la Spitalele „Colţea” şi „Sfântul Luca”.

„S-au făcut nişte percheziţii la ASSMB în decembrie. M-au sunat, am venit să vedem despre ce este vorba. (...) Eu mă bucur că au venit în sfârşit şi vor să facă treabă, să se facă lumină, să se facă curăţenie, există nişte plângeri depuse de ASSMB pe fapte de corupţie şi în 2022, aşteptăm ca instituţiile statului să-şi facă treaba”, a declarat Oana Sivache la venirea la DNA.

Ea a precizat că nu este sigură dacă a fost chemată în calitate de martor sau de suspect.

„Mă aştept la orice, având în vedere că anul trecut am sesizat acte de corupţie, care, după cum ştiţi, s-au soldat şi cu câteva condamnări. Mafia nu iartă, deci mă aştept la orice”.

Pe 12 decembrie 2023, procurorii DNA au efectuat percheziţii la Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti şi la spitalele „Colţea” şi „Sf. Luca” din Capitală, într-un dosar de corupţie legat de implementarea de servicii IT la unităţi sanitare din Bucureşti.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe