Newsflash
Știri

ANT: Alți doi români au fost salvați prin intermediul transplantului

de Florentina Ionescu - dec. 14 2020
ANT: Alți doi români au fost salvați prin intermediul transplantului

Agenția Națională de Transplant a transmis sâmbăta aceasta un mesaj de recunoștință, după ce familia unei paciente aflate în moarte cerebrală a decis să ofere altor oameni o şansă la viaţă.

Alți doi români vor începe o nouă viață, precizează ANT, care mulțumește familiei donatoare și echipelor medicale care au efectuat intervenția, mai ales că „în această perioadă atât de dificilă, solidaritatea, puterea de a lua decizii foarte grele, munca responsabilă şi efortul colectiv fac diferenţa dintre viaţă şi moarte”. 

sala de operatii

„Întreaga noastră recunoştinţă şi toate gândurile noastre de mulţumire se îndreaptă către familia unei paciente, aflată în moarte cerebrală, care a găsit puterea extraordinară de a oferi altor oameni o şansă la viaţă, de a dărui altor familii bucuria de a-i avea alături pe cei dragi de Sărbători”, a transmis Agenția Națională de Transplant (ANT) pe o cunoscută rețea de socializare.

A noua prelevare de organe din acest an la Spitalul Floreasca

Mobilizarea tuturor echipelor medicale este maximă şi se depun eforturi deosebite, în condiţiile impuse de pandemie, pentru ca un astfel de gest să nu fie irosit, amintesc reprezentanții ANT. Astfel, la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti (Floreasca) s-a realizat cea de-a noua prelevare de organe din acest an, în aceste condiții extrem de dificile.

„Misiunea de a fi alături de familia îndurerată în acest moment deosebit de greu a fost iniţial pe umerii colectivului clinicii ATI a Spitalului Floreasca, Conf. Dr. Liliana Mirea - kdp, alături de coordonatorul de transplant – Dr. Rosana Turcu. Mulţumim echipei ATI a Spitalului Floreasca, formată în ani de zile cu multă migală de doamna Prof. Dr. Ioana Grinţescu, pentru munca depusă în această etapă esenţială a activităţii de transplant, un efort cuantificat în foarte multe vieţi salvate”, se arată în informarea publicată pe aceeași rețea de socializare.

Efortul lor a fost preluat de echipa de medici a Institutului Clinic Fundeni, formată din dr. Mihai Dobra și dr. Vlad Olaru, care a încheiat intervenţia de prelevare a rinichilor, potrivit ANT.

Astfel, doi pacienţi, de 39 de ani şi, respectiv de 52 de ani, au primit şansa la o viaţă mai bună în urma intervenţiilor de transplant renal, realizate cu succes de echipele chirurgicale conduse de dr. Cătălin Baston şi dr. Costin Gîngu, alături de echipa ATI condusă de dr. Maria Iane şi nefrolog Dr. Cristina Bucşa.

„Agenţia Naţională de Transplant mulţumeşte tuturor oamenilor care înţeleg că donarea este un gest suprem, precum şi echipelor medicale care fac posibilă salvarea celor pentru care transplantul reprezintă unica şansă”, au conchis reprezentanții ANT.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe