Newsflash
ACTUALITATE Știri

Spitalul Clinic „Sf. Maria”, prima unitate acreditată pentru transplantul de tub digestiv

de Magdalena Tănăsescu - mar. 25 2024
Spitalul Clinic „Sf. Maria”, prima unitate acreditată pentru transplantul de tub digestiv

Reprezentanții Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București au anunțat că Spitalul Clinic „Sf. Maria” a devenit primul spital din România acreditat pentru transplantul de tub digestiv.

Într-un comunicat, ASSMB precizează că noua acreditare confirmă încă o dată competența și nivelul ridicat de performanță atins de echipa medicală de la Spitalul Sf. Maria.

„Transplantul multivisceral constă în transplantarea concomitentă a stomacului, ficatului, pancreasului, duodenului, intestinelor subțire și gros, o intervenție rară, deosebită, prin intermediul căreia încercăm să prelungim viața pacienților”, a afirmat Narcis Copcă, managerul spitalului.

Conducerea ASSMB menționează, totodată, că în acest moment este cu atât mai necesară construirea Centrului de Transplant Multiorgan.

„Este vorba de un proiect pe care Primăria Municipiului Bucureşti și ASSMB l-au susținut în permanență și pentru realizarea căruia vor face în continuare toate demersurile necesare”, se mai arată în comunicatul ASSMB.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe