Ovidius Clinical Hospital a inaugurat noul spital ce integrează un Centru de Oncologie și Radioterapie, Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară.
Ovidius Clinical Hospital (OCH) a fost înființat în urmă cu aproape un deceniu de un grup de medici constănțeni și oferă anual servicii medicale pentru peste 70.000 de pacienți.
Noul Spital OCH, inaugurat la început de aprilie 2023, a fost finalizat în doar 15 luni și integrează un Centru de Oncologie și Radioterapie, Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară, precum și primul Centru de referință Siemens Healthineers din România.
Centrul de referință Siemens Healthineers este primul din România și al zecelea la nivel european cu soluții de inteligență artificială, inclusiv de asistență pentru scanare la distanță, va oferi posibilitatea de training și specializare pentru toți medicii din România.
Ultima investiție OCH în tehnologii medicale de ultimă generație, implementate la Constanța în premieră, se ridică la valoarea de 8,1 milioane euro.
„Sub sloganul #AducemPerformanțaAcasă și pornind de la un demers de planificare bazat pe nevoile pacienților, am decis să ne extindem activitatea în aceste arii medicale atât de necesare oamenilor”, a precizat ș.l. dr. Nicolae Ciufu, fondator și director medical OCH.
Centrul de Oncologie și Radioterapie OCH are în componență o secție clinică de oncologie medicală, cu 32 de paturi, din care șase sunt pentru îngrijiri paliative, departament de radioterapie, compartiment de chimioterapie, compartiment de îngrijiri paliative și terapia durerii, spitalizare de zi și compartiment de studii clinice.
Aici vor fi tratați cel puțin 1.500 de pacienți pe an prin radioterapie și 3.500 prin chimioterapie.
„Acest centru OCH dedicat pacientului oncologic este unul de același nivel cu orice alt centru similar din Europa. La OCH, suntem pregătiți să luptăm cu cancerul!”, a declarat prof. dr. Laura Mazilu, medic primar oncolog și coordonatoarea Clinicii de Oncologie OCH.
Echipa de Radioterapie a fost pregătită la spitalul Sf. Nectarie din Craiova.
Sistemul de radioterapie Halcyon de la Varian, primul din regiune și al zecelea la nivel național, este o platformă modernă de tratament care livrează doza terapeutică de radiații într-un timp foarte scurt.
„Halcyon furnizează tratament sofisticat și bine țintit împotriva cancerului, cu precizie și acuratețe, integrează confortul și relaxarea pacientului, prin limitarea zgomotului și a vibrațiilor. Sistemul facilitează totodată monitorizarea și conversația terapeutului cu cei care primesc tratamentul, este pur și simplu nivelul superior de îngrijire a pacientului oncologic”, a subliniat dr. Virgil Sivoglo, medic radioterapeut, reîntors în țară după 20 de ani de activitate medicală la Spitalul Royal Stoke University din Anglia.
Centrul de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară OCH are 32 de paturi, bloc operator cu două săli de operații, una dedicată chirurgiei cardiace și una dedicată cardiologiei intervenționale și chirurgiei cardiace, prima sală hibrid din zona Dobrogei, și 10 paturi de Terapie Intensivă Coronarieni, de nivel maxim de competență.
OCH introduce în premieră în România cel mai nou și performant angiograf – Artis Icono Floor de la Siemens Healthineers, care setează noi standarde de performanță clinică.
Totodată, centrul este echipat cu sistem de ecografie intravasculară de la Boston Scientific, sistemul de circulație extracorporeală pentru operațiile pe cord deschis LivaNova și toate dotările necesare unui centru de nivel european.
În centrul de cardiologie OCH pot fi tratați anual peste 1.800 de pacienți.
„Nivelul de tehnologie și organizare existente la OCH sunt la standardele clinicilor din Germania și acesta este unul dintre motivele pentru care m-am întors acasă”, a punctat dr. Valentin Leica, medic specialist cardiologie, coordonatorul secției de cardiologie, cu o experiență de 12 ani la Helios Klinik Jerichower Land din Germania.
Complementar echipamentelor existente, în noul spital pacienții au posibilitatea de a efectua scanări cu sistemul RMN de 3 Tesla, Magnetom Lumina cu tehnologie BioMatrix, un computer tomograf, Somatom Go Top cu 128 slice-uri, și un Ecograf Sequioa care oferă diagnostic de precizie și care asigură un confort superior persoanei investigate. Aceste echipamente sunt interconectate prin Syngo Virtual Cockpit, un sistem asistat de inteligență artificială, primul instalat de Siemens Healthnieers în regiunea de Sud-Est a României.
OCH dispune acum de: 4 echipamente RM, 2 CT, 2 RX, 1 Mamograf Digital și 18 ecografe.
„Cu aceste echipamente noi, vom face toate investigațiile imagistice, inclusiv cele de cord, atât RM, cât și CT, foarte necesare pacienților”, a precizat dr. Carmen Ciufu, medic coordonator Centru de Imagistică OCH.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe