Newsflash
ACTUALITATE Știri

Sindicate: Strategia națională de sănătate 2023 – 2030 trebuie să vizeze îmbunătățirea relațiilor de muncă

de Magdalena Tănăsescu - aug. 24 2023
 Sindicate: Strategia națională de sănătate 2023 – 2030 trebuie să vizeze îmbunătățirea relațiilor de muncă

Federația „Solidaritatea Sanitară” din România susține că în Strategia Națională de Sănătate 2023 – 2030 trebuie introduse o serie de priorități ale lucrătorilor din domeniu.

Potrivit unei postări pe Facebook, în data de 28 august a.c. se va desfășura ședința Comisiei de dialog social a Ministerului Sănătății, pe ordinea de zi existând și un proiect de act normativ relevant pentru lucrătorii din sectorul public de sănătate. 

„Este vorba despre o hotărâre de guvern pentru aprobarea Strategiei naționale de sănătate 2023 – 2030 și a Planului de acțiuni pentru perioada 2023 – 2030 în vederea implementării Strategiei naționale de sănătate. Acest proiect ne interesează deoarece încercăm să introducem prin intermediul lui o serie de măsuri care vizează îmbunătățirea relațiilor de muncă, în special prin intermediul mecanismelor puse la dispoziție de negocierile colective sectoriale și de unitate”, se menționează în postare.

De asemenea, organizația sindicală dorește crearea unui sistem de armonizare a vieții profesionale cu viața de familie și introducerea unei proceduri specifice; creștearea calității vieții profesionale a lucrătorilor din sănătate, dar și implementarea sistemului național de monitorizare a condițiilor de muncă ale angajaților din Sănătate.

„Nu în ultimul rând, solicităm introducerea auditului timpului de muncă și elaborarea procedurilor specifice de desfășurare a acestuia, elaborarea planului sectorial de formare continuă şi a planurilor de formare la nivelul unităţilor, alături de instituirea Procedurii de informare şi consultare”, se mai spune în postarea citată. 

Pe lista de solicitări a federației se mai află și recunoaşterea personalului nemedical/TESA ca personal specific sectorului sanitar, precum și introducerea sistemului echivalării competențelor asistentetelor medicale absolvente de postliceală. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe