Newsflash

Magdalena Tănăsescu


LDL-colesterolul trebuie scăzut cât mai rapid după un infarct miocardic

de Magdalena Tănăsescu - iun. 14, 2024

Pacienții care au suferit un infarct miocardic trebuie să-și scadă cât mai rapid LDL-colesterolul, pentru a reduce rata de complicații cardiovasculare, a declarat prof. dr. Dragoș Vinereanu, președintele Fundației Române a Inimii.

Peste 500.000 de cazuri de febră denga, raportate în Argentina în 2024

de Magdalena Tănăsescu - iun. 14, 2024

De la începutul acestui an, Argentina a raportat 504.580 de cazuri de febră denga, în cadrul unei epidemii care este de 3,26 ori mai amplă decât cea din anul trecut.

Medicii din ambulatoriile de specialitate au protestat în faţa sediului CNAS

de Magdalena Tănăsescu - iun. 13, 2024

Un protest spontan al medicilor din ambulatoriile de specialitate a avut loc, joi, 13 iunie a.c., în faţa sediului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Problemele de sănătate la nivel mondial, cauzate în principal de bolile neurologice

de Magdalena Tănăsescu - iun. 13, 2024

Demenţa de tip Alzheimer, migrenele sau consecinţele unui accident vascular cerebral sunt boli care afectează sistemul nervos și reprezintă în prezent principala cauză la nivel mondial a problemelor de sănătate.

Oferta UMF Timișoara pentru anul universitar 2024-2025

de Magdalena Tănăsescu - iun. 13, 2024

Prima sesiune a concursului de admitere la UMF „Victor Babeș” din Timișoara (ciclul licență) va avea loc în luna iulie, înscrierile fiind programate pentru perioada 8-18 iulie.

Centru de monitorizare şi recuperare cardiovasculară, inaugurat la Târgu Mureş

de Magdalena Tănăsescu - iun. 13, 2024

La Târgu Mureş a fost inaugurat un centru de monitorizare şi recuperare cardiovasculară, cu componente unice în România, cum ar fi cardiologie sportivă şi cardiooncologie.

Biroul OMS România asigură asistență pentru reformarea managementului sănătății

de Magdalena Tănăsescu - iun. 12, 2024

Asistența tehnică în facilitarea reformelor în domeniul managementului sănătății și al resurselor umane în țara noastră și în întreaga regiune este asigurată de Biroul Regional în Europa al OMS și de Biroul de Țară al OMS din România.

Autoritățile sunt obligate să prevină infecţiile din spitale

de Magdalena Tănăsescu - iun. 12, 2024

Prevenirea infecţiei asociate asistenţei medicale este obiectiv major naţional şi o obligaţie a autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale, iar nerespectarea prevederilor duce la o amendă de până la 20.000 de lei.

UMFST Târgu Mureș: sunt disponibile 1.335 de locuri la buget și taxă

de Magdalena Tănăsescu - iun. 12, 2024

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș anunță oferta educațională pentru anul universitar 2024 – 2025, precum și calendarul desfășurării concursului de admitere.

România face demersuri pentru a avea mai multe maternități de gradul III

de Magdalena Tănăsescu - iun. 12, 2024

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că instituția pe care o conduce încearcă să armonizeze legislaţia astfel încât România să aibă mai multe maternităţi de gradul III.

UMF Craiova: 860 de locuri la admitere

de Magdalena Tănăsescu - iun. 11, 2024

Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova a publicat Oferta de școlarizare la studii universitare de licență, admitere iulie 2024 an universitar 2024-2025.

Cristian Oancea: Este nevoie de o reformă legislativă în domeniul donării de organe

de Magdalena Tănăsescu - iun. 11, 2024

În România este necesară o reformă legislativă care să alinieze practicile naționale cu cele europene, facilitând astfel un acces mai bun la transplanturi pentru pacienți, susține prof. dr. Cristian Oancea.

Proceduri de gastroplastie endoscopică fără nicio incizie, efectuate la Spitalul Clinic Colentina

de Magdalena Tănăsescu - iun. 11, 2024

Pentru prima dată în Romania, în Secția Gastroenterologie Colentina au fost realizate patru proceduri de gastroplastie endoscopică (gastrosleeve endoscopic) nicio incizie pentru pacienții cu obezitate cu complicații.

Poluarea atmosferică a provocat 135 de milioane de decese premature între anii 1980 și 2020

de Magdalena Tănăsescu - iun. 11, 2024

Aproximativ 135 de milioane de decese premature s-au produs la nivel mondial între anii 1980 şi 2020, motivul principal fiind poluarea aerului, cauzată de emisiile umane sau de alte surse, cum ar fi incendiile de pădure.

UMF Iași a pregătit 2.205 de locuri pentru anul universitar 2024-2025

de Magdalena Tănăsescu - iun. 10, 2024

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a publicat repartizarea cifrei de şcolarizare aprobată de Ministerul Educației pentru studii universitare de licenţă în anul universitar 2024/2025.

Un test de salivă poate indica prezența cancerului de prostată

de Magdalena Tănăsescu - iun. 10, 2024

Un test de salivă realizat de cercetătorii Institutului de Cercetare a Cancerului din Londra (ICR) şi de la Royal Marsden NHS Foundation Trust este mai precis decât testul standard actual de sânge în depistarea cancerului de prostată.

Imunoterapia personalizată a micșorat cu 20% o tumoare cerebrală, în doar 48 de ore

de Magdalena Tănăsescu - iun. 10, 2024

Potrivit unui studiu recent, livrarea în lichidul cefalorahidian a celulelor imune modificate poate duce la regresia tumorii cerebrale de tip glioblastom cu aproape 20% în primele 48 de ore.

UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj - Napoca scoate la concurs 1.155 de locuri

de Magdalena Tănăsescu - iun. 7, 2024

În acest an, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj - Napoca oferă pentru programele de studii de licență în limba română 1.155 de locuri, din care 750 de locuri la buget și 405 locuri cu taxă.

Admitere UMF București (licență): numărul de locuri la cele patru facultăţi

de Magdalena Tănăsescu - iun. 7, 2024

Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” – UMFCD din București a publicat recent Oferta de școlarizare la studii universitare de licență, admitere iulie 2024 an universitar 2024-2025.

Spitalele din subordinea Ministerului Transporturilor, dotate cu aparatură de înaltă performanţă

de Magdalena Tănăsescu - iun. 7, 2024

În baza unei hotărâri aprobate de Guvern, reţeaua sanitară din subordinea Ministerului Transporturilor va beneficia de fonduri suplimentare pentru unele reparaţii şi pentru dotarea cu aparatură medicală de înaltă performanţă.

Căutare Avansată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe