O localitate rurală cu mai puțin de 800 de locuitori, comuna Seaca de Pădure din județul Dolj, este un exemplu de longevitate remarcabilă la nivelul țării.
Deoarece au apărut îngrijorări legate de impactul utilizării telefoanelor mobile asupra sănătăţii mintale a tinerilor, multe şcoli din Europa au introdus interdicţii sau restricţii privind folosirea acestor dispozitive.
Primul cabinet de vaccinare anti HPV (Virus Papiloma Uman) din afara Bucureştiului a fost deschis la Centrul de Screening şi Diagnostic în Boli Oncologice din cadrul Institutului Regional de Oncologie (IRO) Iaşi.
Un soi de grâu mai rezistent la secetă, denumit HB4, a obţinut aprobarea autorităţilor americane de reglementare, ceea ce va face posibilă cultivarea sa în afara țării de proveniență – Argentina (America de Sud).
Programul de sport „Body Moves the Brain”, dezvoltat de Asociația Help Autism, a primit finanțarea Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități (ANPDPD).
Conform datelor publicate de Ministerul Sănătăţii nipon, la data de 1 septembrie 2024 în Japonia trăiau 95.119 de centenari - cu 2.980 mai mulţi ca anul trecut.
Un studiu publicat în revista The Lancet arată că peste 39 de milioane de persoane din întreaga lume ar putea muri în mod direct din cauza infecţiilor rezistente la antibiotice în următorii 25 de ani.
Cu ocazia Zilei Mondiale a Siguranței Pacienților, Fântânile Urbane din Piața Unirii - București dar și alte clădiri emblematice, monumente, spitale și instituții publice vor fi iluminate în portocaliu în seara zilei de 17 septembrie.
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunțat că un număr de 2.000 de doze de vaccin antitetanic se află în drum spre Galaţi, în contextul inundaţiilor care au avut loc în zonă.
În acest an, Ziua Mondială a Siguranței Pacientului are tema „Îmbunătățirea diagnosticului pentru siguranța pacienților”, o tematică care propune îndreptarea întregii atenții a cadrelor medicale către pacienți.
Este vorba de un Parteneriat Cadru privind Protecția Copilului, în valoare de 10 milioane de euro, care a fost semnat cu Guvernul Statelor Unite ale Americii.
În contextul inundaţiilor din ţară, Ministerul Sănătăţii a transmis mai multe recomandări pentru populaţie.
Pe 28 septembrie, 5 și 12 octombrie a.c., dr. Emil Toescu, PhD (Oxford), de la Universitatea Birmingham din Marea Britanie va preda în premieră în România cursul „Meditație și Mindfulness – Baze (neuro)științifice”.
Pacienţii care suferă de cancer au acum acces la prima imunoterapie oncologică cu administrare subcutanată disponibilă pe piaţa din țara noastră.
Cu ocazia Zilei Mondiale a Primului Ajutor, marcată la 14 septembrie, filialele de Cruce Roșie din România vor organiza demonstrații și cursuri de prim-ajutor, susținute de medici sau instructori atestați în domeniu.
Televiziunea TRINITAS TV a Patriarhiei Române lansează proiectul „Medici români în Europa”, finanțat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) din cadrul Guvernului României.
Dacă nu este recunoscut precoce și tratat prompt, sepsisul poate duce la șoc, disfuncție organică multiplă și moarte, fiind calea finală, comună, pentru majoritatea bolilor infecțioase.
Nu va exista o finanțare suplimentară a NHS fără reformă, a declarat joi premierul britanic Keir Starmer, promițând că va elabora un nou plan pe 10 ani pentru serviciul de asistenţă medicală gratuită.
O delegație a Universității Alanya Alaaddin Keykubat din Turcia se află, în perioada 11-12 septembrie a.c., în vizită la UMFST G.E. Palade Târgu Mureș.
Specialiștii Institutului Clinic Fundeni din Bucuresti au realizat, pe data de 2 septembrie 2002, în premieră națională, un transplant de măduvă în cazul leucemiei acute.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe