Cele peste 400 de milioane de euro obținute prin PNRR și fonduri europene vor fi investite și în dezvoltarea infrastructurii digitale la nivelul spitalelor, dar și în prescripția digitală.
Cu sediul în Copenhaga, Lactobio este lider de piață în cercetarea probioticelor și a microbiomului, achiziția strategică bazându-se pe 20 de ani de cercetare avansată realizată de L'Oréal în acest domeniu.
Medicul Mariana Pitrop, de pe Secţia de obstetrică şi ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani, a fost demis deoarece se consideră că este responsabil de moartea Alexandrei Ivanov.
Judecătoria Suceava a decis ca Spitalul Județean din Suceava să platească o amendă penală de 1,26 de milioane de lei pentru ucidere din culpă, în cazul unui bebeluș care a murit în 2016 din cauza infecțiilor nosocomiale.
Cea de-a doua ediție a Cursului „Sindromul Lynch de la teorie la practică”, dedicat oncologiei, gastroenterologiei și ginecologiei, are loc joi, 7 decembrie și vineri, 8 decembrie.
Evenimentul va reuni peste 300 de dieteticieni, medici, psihologi şi kinetoterapeuţi din ţară şi din străinătate.
Conform celor mai recente date de la nivel național, furnizate de către graphs.ro, județul Cluj a înregistrat în luna noiembrie 2023 cea mai mică rată din țară privind solicitarea de mită de către personalul medical.
Un proiect implementat în ultimii 5 ani de Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” a vizat screeningul pentru tuberculoză a 94.028 de persoane din 41 de judeţe ale țării.
Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național, pentru a face posibilă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 11 luni, precum și recuperarea celor nevaccinați sau cu schema de vaccinare incompletă.
Alianța Pacienților Cronici din România organizează, pentru al doilea an consecutiv, cursul postuniversitar de formare „Navigator de Pacienți”.
Un proiect dedicat proteticii dentare, denumit „ProteWeek”, este realizat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, împreună cu Liga Studenților la Medicină Dentară București.
Vaccinarea ar putea deveni mai puțin dureroasă, prin aplicarea pe piele a unui lichid încărcat cu vaccin și folosirea de ultrasunete pentru a îl împinge în corp.
Cea de-a VII-a ediție a Congresului Internațional pentru Studenți și Tineri Medici se va desfășura la București, evenimentul fiind susținut de Fundația Alfa pentru Sănătate și Educație.
Unitatea sanitară are o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 3.500 de metri pătraţi, 50 de paturi pentru spitalizare continuă şi trei paturi pentru spitalizare de zi.
În urma alegerilor pentru funcția de rector al Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, prof. dr. Anca Dana Buzoianu a fost aleasă pentru un nou mandat, cu 97% din voturi.
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, marți, că nevoile de îngrijiri paliative sunt satisfăcute „doar într-o proporţie de, probabil, 15%” în România, acest tip de îngrijire fiind destinat pacienţilor cu boli cronice.
Pacienții cu tuberculoză, aparţinătorii acestora sau persoanele care doresc să afle mai multe informații despre tuberculoză au la dispoziție o nouă aplicație pe telefon, uşor de utilizat şi gratuită.
Potrivit unui nou studiu publicat în International Journal of Cosmetic Science, îngrijirea tenului are nu doar un efect relaxant prin modularea activității parasimpatice, dar poate induce și emoții pozitive.
Pentru invenția sa, adolescentul a fost premiat în cadrul competiției anuale Young Scientist's Challenge, prin care copiii și tinerii sunt încurajați să dezvolte soluții la problemele de zi cu zi ale oamenilor.
O platformă de inteligenţă artificială (IA) care poate ajuta la detectarea cancerului pancreatic în stadiu incipient pe baza imagisticii cu raze X de înaltă precizie a fost dezvoltată de o echipă de cercetători chinezi.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe