Newsflash
Știri

„Solidaritatea Sanitară” a pichetat unitățile medicale din țară

de L. Budin - iun. 15 2023
„Solidaritatea Sanitară” a pichetat unitățile medicale din țară

Tot astăzi, reprezentanții Federației au lansat protestul „Demisia medicilor din contractele individuale de muncă aferente gărzilor suplimentare.

Sindicaliştii Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” au continuat programul de proteste stabilit anterior, cu acţiuni de pichetare a unităţilor sanitare din ţară. 

Pichetarea s-a desfășurat fără întreruperea activităţii, în intervalul orar 12.00 – 12.30, „ca un semnal de avertizare prealabilă a guvernanţilor privind riscul declanşării grevei generale adresat politicienilor care tocmai vor fi (re)instalaţi la putere”, informează Agerpres.

Tot joi, 15 iunie, reprezentanţii Federaţiei sindicale lansează protestul „Demisia medicilor din contractele individuale de muncă aferente gărzilor suplimentare (CIM-urile cu timp parţial, aferente gărzilor suplimentare normei de bază)”.

Din momentul lansării acţiunii, toţi medicii care efectuează gărzi au posibilitatea de-a adera la această formă de exprimare a nemulţumirii faţă de modalitatea în care este recompensată participarea la asigurarea continuităţii serviciilor medicale. De pe platforma dedicată protestului în numele medicilor care subscriu la această acţiune va fi transmisă către unităţile sanitare şi către guvernanţi Înştiinţarea privind intenţia de a demisiona”, precizează organizaţia sindicală, într-un comunicat.

Pe lista revendicărilor se află, printre altele, acordarea tuturor drepturilor prevăzute de actuala Lege a salarizării, adoptarea proiectului de lege a salarizării (partea de sănătate) negociat cu Ministerul Sănătăţii şi aplicarea acestuia prin acordarea a cel puţin 50% din diferenţa dintre salariile de bază actuale şi cele prevăzute în proiectul de lege, actualizarea valorii indemnizaţiei de hrană luând ca referinţă salariul minim în plată şi scoaterea ei din calculul limitei aplicabile sporurilor, deblocarea posturilor în sistemul public de sănătate, creşterea ponderii cheltuielilor pentru sănătate în PIB la nivelul mediei UE. 


Notă autor:

Sursă foto: Facebook Federația „Solidaritatea Sanitară” din România

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe