Newsflash
Hi-tech & Gadgets

S-a lansat un nou tip de mască pentru apneea în somn

de Florentina Ionescu - mar. 22 2024
S-a lansat un nou tip de mască pentru apneea în somn

Compania ResMed a anunţat la 6 martie a.c. că a lansat modelul de mască AirFit F40 ultra compact. Este vorba despre un dispozitiv ce acoperă întreaga faţă și care este folosit pentru sindromul de apnee în somn.

Reprezentanţii săi au transmis că au creat designul AirFit F40 pentru a oferi același grad de confort ca măștile de dimensiuni mai mici, fără a sacrifica însă performanţa acestui tip de dispozitiv. În schimb, masca ar putea fi utilă în ceea ce privește complianţa în cazul utilizatorilor ce urmează un tratament cu CPAP (continuous positive airway pressure) cu presiune mare. 

Masca oferă suportul necesar în cazul tratamentului cu presiune în acest sens, fiind un dispozitiv mai confortabil și mai ușor de folosit. În plus, s-a dorit ca masca să fie ideală pentru acei pacienţi care dorm în decubit lateral, care sunt claustrofobi și care își doresc stabilitatea și beneficiile unei măști ce se fixează bine pe faţă, într-un design minimalist. Într-un studiu clinic realizat recent, reprezentanţii ResMed au descoperit că 88% dintre pacienţi au considerat masca AirFit F40 ca fiind moale și confortabilă, iar 100% dintre ei au spus că este ușor de folosit.


Notă autor:

Sursa: https://www.massdevice.com/resmed-launches-sleep-apnea-face-mask/
Foto: https://www.resmed.com/en-us/healthcare-professional/products-and-support/masks/airfit-f40/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe