Newsflash
Știri

S-a inaugurat noua UPU de la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”

de L. Budin - sept. 3 2021
S-a inaugurat noua UPU de la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”

Vineri, 3 septembrie, la ora 8.01, primul pacient a fost preluat de medici, în cadrul noii Unități de Primiri Urgențe de la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” - considerată cea mai modernă din România.

Aflat în faza finală de obținere a autorizației Inspectoratului pentru Situații de Urgență, obiectivul îndeplinește, conform constatărilor reprezentanților ISU, toate condițiile necesare autorizării, informează dr. Florin Bica, purtător de cuvânt al unității medicale. Unitatea a fost pusă în funcțiune pe propria răspundere a beneficiarului, în conformitate cu prevederile art. 57/1 din Legea 307/2006.

upu-bagdasar
Sursă foto: YouTube

 

Investiție importantă

Pentru acest obiectiv Primăria Sectorului 4 a investit 3,5 milioane de euro, iar dotările au costat 16.152.000 de lei, bani proveniți de la Ministerul Sănătății și din fonduri europene.

Construcția a început anul trecut, are 9 paturi la urgențe minore, 10 paturi la urgențe majore, 4 paturi la resuscitare, 3 paturi la staționar și un pat izolare. Are un cabinet de urgențe, unul de neurochirurgie pediatrică, o sală pentru ghips și o sală de sutură.

Zonă de decontaminare

Unitatea a fost amenajată pe o suprafaţă de 1.236 mp, având un regim de înălţime S+P+2E.

Este conectată, printr-o pasarelă suspendată, de corpul C al spitalului, la nivelul etajului 2.

Special configurată pentru asigurarea tuturor funcţiunilor medicale, în condiţii de maximă siguranţă, unitatea cuprinde o nouă sală de aşteptare, un spaţiu dedicat pentru registratură şi triaj, dincolo de care accesul va fi permis doar personalului medical şi pacienţilor internaţi însoţiţi”, se spune într-un comunicat al Primăriei Sectorului 4.

Secţia urgenţelor majore a fost extinsă, cea a urgenţelor minore a fost precis delimitată, iar în imediata vecinătate a triajului există o zonă de decontaminare.

Fluxuri separate

Pereţii au fost realizaţi din materiale tratate antiseptic, cu finisaje rezistente la dezinfectaţi, fără asperităţi care să reţină praful, negeneratoare de particule care pot rămâne suspendate în aer, peste care se vor aplica vopsele lavabile antibacteriene. Imobilul este prevăzut cu ascensor de capacitate extinsă, capabil să transporte pacienţi pe targă/scaun cu rotile, asigurând eficient legătura cu restul spitalului, în completarea pasarelei de legătură, precum şi cu generator pentru asigurarea permanenţei furnizării energiei electrice către consumatorii vitali”, se mai arată în comunicat.

Noua structură permite desfăşurarea activităţii unei echipe de peste 170 de cadre medicale.  

La proiectarea sistemului de control acces, o importanţă deosebită a fost acordată măsurilor de separare a fluxurilor de pacienţi, aparţinători şi personalul medical.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe