Newsflash
Știri

Galați: fonduri europene pentru dotarea a trei cabinete medicale

de Dorina Novac - mai 15 2023
Galați: fonduri europene pentru dotarea a trei cabinete medicale

Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați, a anunțat că au depus proiecte în vederea accesării unor fonduri prin PNRR pentru dotarea și amenajarea unor cabinete medicale.

„Am depus pe fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, proiecte, în valoare de aproape un million de lei, pentru dotarea și amenajarea cabinetelor de planificare familială de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Galați, Spitalul Municipal Anton Cincu, Tecuci și Spitalul Orășenesc Târgu Bujor”, a scris, într-o postare pe Facebook, Costel Fotea. 

Potrivit acestuia, planificarea familială înseamnă educație, consiliere și prevenire, astfel încât să fie redus fenomenul mamelor minore și al abandonului la naștere, să fie prevenite bolile cu transmitere sexuală, să scadă mortalitatea infantilă, iar nou-născuții să fie mai bine îngrijiți. 

Citește și: Mortalitatea infantilă este în creștere în România

Mai mult, aceste cabinete de planificare familială fac parte din strategia de luptă împotriva cancerului de col uterin, o boală care afectează, din păcate, foarte multe femei din România. 

„De asemenea, în cadrul acestui apel de finanțare, sunt prevăzute fonduri pentru perfecționarea personalului medical din cabinetele de planificare familială, precum și pentru derularea unei campanii naționale de educație pentru sănătate, care va fi implementată cu prioritate în zonele vulnerabile”, a mai precizat președintele Consiliului Județean Galați.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe