Newsflash
Știri

Spital modular la Ploieşti, realizat cu bani europeni

de L. Budin - iun. 8 2023
Spital modular la Ploieşti, realizat cu bani europeni

Un spital modular, cu o valoare de 14,6 milioane de lei, a fost amplasat în curtea Secţiei de pneumologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti (SJUP).

Investiţia este a CJ Prahova, iar finanţarea a fost asigurată din fonduri europene prin Programul Operaţional Infrastructură Mare.

Prahovenii au acum un spital modular care ne va ajuta să răspundem mai bine oricăror crize sanitare. (...) Am reuşit să creştem numărul de paturi de terapie intensivă ale Spitalului Judeţean de la 30 la 42. Avem un total de 32 de paturi de spital noi, circuite şi echipamente specifice pentru răspuns la criză sanitară. Continuăm investiţiile în creşterea calităţii serviciilor de sănătate oferite prahovenilor”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, se arată într-un comunicat transmis Agerpres.

Specialitățile acestui spital sunt ATI, Medicină internă şi Pneumologie. SJUP va asigura, din fonduri proprii, materialele consumabile, precum şi orice alte echipamente necesare funcţionării spitalului modular. De asemenea, SJUP va asigura personalul medical necesar operării spitalului modular la capacitate maximă.

Spitalul modular are 2 saloane de terapie intensivă (ATI), 2 izolatoare şi 4 saloane. Este dotat cu aparatură medicală şi echipamente de ultimă generaţie: ventilatoare mobile (4) şi invazive (12), injectomate (46), monitoare pentru pacienţi (20), staţii de monitorizare (4), EKG (3), Holter TA (2), defibrilatoare (2), pulsoximetre (2), paturi de triaj (20), paturi ATI (12), rafturi de depozitare din inox (3), mese de lucru din inox (2), noptiere (20), dulapuri de depozitare (5) şi vestiar (10), scaune pentru transportul pacienţilor (3), precizează CJ Prahova.

Au fost realizate circuite dedicate pentru pacienţi şi medici. CJ Prahova mai informează că, pentru ventilarea spaţiilor şi asigurarea unui nivel de presiune negativă care va asigura limitarea răspândirii virusurilor, s-au prevăzut patru sisteme de ventilare ce deservesc cele patru tronsoane de clădire. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe