Newsflash
Știri

Cum va arăta Spitalul Municipal Câmpulung când va fi gata

de Florentina Ionescu - mar. 8 2023
Cum va arăta Spitalul Municipal Câmpulung când va fi gata

Primarul oraşului Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, a publicat pe o rețea socială imagini despre proiectul Spitalului Municipal Câmpulung.

„Așa va arăta Spitalul Municipal Câmpulung cel mai târziu în 2026. Știți deja, am obținut 24 milioane lei, finanțare din fonduri europene pentru «Renovarea energetică a Spitalului Municipal Câmpulung». Luna aceasta va fi gata o parte din documentație”, a scris Elena Lasconi pe o rețea socială.

propunere spital campulung2

Anul acesta, a spus aceasta, se finalizează achiziția proiectului tehnic și începe procedura de achiziție pentru execuție, care se poate întinde până în primăvara anului viitor.

„Acestea sunt procedurile la stat. De asta vă spuneam că durează, nu se întâmplă peste noapte. Am făcut ce era mai important: obținerea banilor. Această renovare energetică nu e doar o chestiune estetică. Refacerea fațadei se va executa cu vată bazaltică antifoc. Vom reface acoperișul și terasele cu materiale de ultimă generație. De asemenea, vom monta panouri fotovoltaice și vom schimba tâmplăria cu una de ultimă generație”, a adăugat primarul Elena Lasconi. 

În plus, va fi refăcut complet sistemul de încălzire prin montarea de pompe de căldură, înlocuirea radiatoarelor, robineți termostatați și eficientizarea distribuției apei calde în instituție. 

Managerul Spitalului Municipal Câmpulung a fost demis 

propunere spital campulung

Bani europeni

Anul acesta va fi finalizată o altă lucrare importantă, esențială pentru siguranța pacienților. Este vorba despre schimbarea instalației electrice, a corpurilor de iluminat cu unele economice de ultimă generație, înlocuirea prizelor și întrerupătoarelor electrice.

„În paralel, se montează un sistem nou de alarmare în caz de incendiu. Toate acestea le plătim tot din bani europeni. Vorbesc de 10 milioane de lei pe care i-am obținut prin proiectul pe care l-am depus la începutul mandatului meu, «Consolidarea infrastructurii medicale pentru a face față provocărilor ridicate de combatere a epidemiei de COVID-19 la Spitalul Municipal Câmpulung și la Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung». Am finalizat deja instalația de oxigen. Mai avem mult de lucru”, a mai scris Elena Lasconi despre acest proiect, alături de câteva imagini.

Postarea Elenei Lasconi:

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe