Newsflash
Știri

SJU Baia Mare ar putea trece la categoria „spital clinic de urgenţă”

de Dorina Novac - mai 17 2023
SJU Baia Mare ar putea trece la categoria „spital clinic de urgenţă”

Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare va trece la categoria „spital clinic de urgenţă”, fapt care ar permite finanţarea din fonduri europene a celei mai importante unităţi medicale din judeţ.

„Obiectivul spitalului este să treacă la o altă categorie şi anume spital clinic de urgenţă, care permite o altă finanţare. (...) Pe fonduri europene, spitalele clinice au o altă finanţare, separată, nu intră în competiţii cu celelalte, cum suntem noi”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Ionel Bogdan.

De asemenea, trecerea unităţii la categoria spital clinic de urgenţă ar permite o mai uşoară accesare a fondurilor europene şi guvernamentale, scrie Agerpres.

Citește și: SJU Baia Mare: trei intervenţii de endoprotezare aortică, realizate în aprilie

„Trecerea într-o nouă categorie medicală permite o mai uşoară accesare a fondurilor europene şi guvernamentale, dar şi alte avantaje în ce priveşte funcţionarea unui asemenea spital”, a mai adăugat Ionel Bogdan.

Recent, Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Baia Mare a demarat procedura pregătirii unui acord de cooperare cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca în vederea formării de asistenţi medicali în municipiu.

SJU Baia Mare trece printr-un amplu proces de modernizare, dotare, deschidere de noi secţii şi recrutare de personal medical pe anumite specialităţi.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe