Newsflash
Știri

Nou ambulatoriu de specialitate la Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” Galați

de L. Budin - iun. 9 2023
Nou ambulatoriu de specialitate la Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” Galați

Cu o investiție de peste 16 milioane lei realizată cu fonduri europene, Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” din Galați are un nou ambulatoriu de specialitate.

Potrivit unei informări a primăriei, preluată de Agerpres, proiectul „Reabilitarea, extinderea şi dotarea ambulatoriului de specialitate al Spitalului de Psihiatrie «Elisabeta Doamna» Galaţi” a vizat construirea unui corp nou de clădire şi lucrări de consolidare şi modernizare la corpul existent.

Principalele lucrări au avut în vedere construirea unei clădiri cu parter şi etaj, realizarea reţelei de canalizare, a instalaţiilor electrice, sanitare şi termice, instalaţii de hidranţi, lift, trotuare.

Corpul nou are la parter 53 de încăperi, iar la etaj alte 24 de încăperi (cabinete, laboratoare, săli de terapie, săli de tratament, săli de aşteptare, depozite, vestiare).

Lucrările principale au vizat consolidarea fundaţiei cu beton armat, armarea pereţilor, refacerea acoperişului şi pardoselilor, refacerea reţelei de apă şi canalizare, înlocuirea instalaţiei electrice.

În cadrul aceluiaşi proiect s-au făcut şi dotări cu aparatură medicală, electronică şi mobilier. Astfel, a fost achiziţionat un aparat Roentgen digital pentru scopie şi grafie, computer tomograf, ecograf, set trusă de oxigen şi trusă intubaţie.

Sănătatea este esenţială, iar această nouă investiţie va contribui la îmbunătăţirea condiţiilor de evaluare, tratare şi reabilitarea psihosocială a oamenilor cu nevoi speciale”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Valoarea totală a contractului a fost de 16.562.366 lei, finanțarea fiind făcută prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Anual, la Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” Galaţi sunt trataţi peste 12.000 de pacienţi în regim de spitalizare, iar peste 15.000 de consultaţii sunt acordate în ambulatoriu pentru pacienţi din judeţul Galaţi, dar şi din judeţele limitrofe Brăila, Tulcea şi Vrancea. 


Notă autor:

Sursă foto: Facebook Primăria Municipiului Galați

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe