Ministerul Sănătăţii organizează, în perioada 23 septembrie-24 octombrie, sesiune de examen pentru obţinerea titlului de specialist pentru medicii, medicii dentişti şi farmaciştii care finalizează pregătirea în rezidenţiat, respectiv în cea de a doua specialitate, până la data de 31 decembrie 2020.
Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) a Municipiului Bucureşti, la examen pot participa:
Sursa citată precizează că se mai pot prezenta tot în această sesiune, prin derogare de vechime, în condiţiile prevăzute de Ordonanţa Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului, cu modificările şi completările ulterioare, candidaţii care încheie stagiul de pregătire în perioada cuprinsă între 1 ianuarie 2021-22 martie 2021, inclusiv.
„Examenul de specialist are următoarele probe: proba scrisă, cu 10 subiecte formulate din tematica fiecărei specialităţi, cu durată de trei ore, una sau două probe clinice şi proba practică, conform probelor prevăzute de tematicile fiecărei specialităţi”, transmite DSP București.
Candidatul va fi confirmat specialist dacă promovează cu minim nota 7,00 fiecare probă a examenului, obţinând în final media 7,00.
Examenul pentru obţinerea titlului de medic specialist în specialitatea medicina de urgenţă se va desfăşura în centrele universitare Bucureşti - Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti și Târgu Mureş - Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş și va avea următoarele probe:
Aceasta se desfăşoară utilizând simulatoare de pacient. Candidatul va fi confirmat specialist dacă promovează cu minim nota 7,00 fiecare probă a examenului obţinând în final media 7,00.
De asemenea, Ministerul Sănătăţii va organiza, în perioada 12 septembrie - 24 octombrie, sesiune de examen pentru obţinerea titlului de specialist în specialitatea Anestezie şi terapie intensivă, simultan cu examenul EDA, pentru medicii care finalizează pregătirea în specialitate până la data de 31 decembrie 2020.
Examenul se va desfăşura în centrele universitare medicale Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara. Examenul constă din proba scrisă, probele clinice şi proba practică.
Mai multe informații pot fi găsite aici!
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe