Newsflash
ACTUALITATE Știri

Alegeri la Colegiul Farmaciștilor București: turul al doilea are loc în martie

de Florentina Ionescu - feb. 23 2024
Alegeri la Colegiul Farmaciștilor București: turul al doilea are loc în martie

Nu a fost îndeplinită condiția de participare de minim două treimi din numărul de membri cu drept de vot la alegerile ce au avut loc în primul tur al Colegiului Farmaciștilor București.

În primul tur al alegerilor pentru organele de conducere și control ale Colegiului Farmaciștilor din Municipiul București (CFB) și-au exprimat votul un număr de 165 votanți din totalul de 2.960 de membri cu drept de vot. De aceea, s-a constatat că nu este îndeplinită condiția de participare de minim două treimi din numărul de membri cu drept de vot, motiv pentru care se convoacă și se organizează turul al doilea. 

Acest tur va avea loc în ziua de 1 martie 2024, în intervalul orar 14.00 – 19.00, și în ziua de 2 martie 2024 în intervalul orar 9.00 – 19.00. Locul desfășurării alegerilor CFB este Biblioteca Facultății de Farmacie din București – Str. Traian Vuia nr. 6, sector 2, etaj 3. 

Conform prevederilor Art. 52 aliniat (2) din Regulamentul electoral, noile alegeri se vor organiza „folosindu-se aceleași liste de candidați și alegători”. 

Conform prevederilor Art. 48 aliniat (2) din Regulamentul electoral „au dreptul de a asista la numărarea voturilor farmaciștii care au candidat la una dintre funcțiile elective, pe baza cererii scrise depuse la Comisia Electorală Teritorială cu 24 de ore înainte de desfășurarea alegerilor”, se arată pe site-ul instituției

Am stat de vorbă recent cu președinta Colegiului Farmaciștilor București, prof. dr. farm. Simona Negreș, despre acest subiect, în cea de-a doua zi a Forumului Farmacist.ro, organizat de MedicHub. Aceasta are un îndemn pentru colegii săi din CFB, și anume să iasă la vot.

„Alegerile de la Colegiul Farmaciștilor din București trebuie să exprime voturile farmaciștilor. Oamenii trebuie să compare activitatea pe care o conducere sau altă conducere a avut-o de-a lungul timpului și ei pot să aleagă ceea ce a fost rău, ceea ce a fost bine, dar important este că aș avea un îndemn pentru toți: să iasă la vot! Cu cât numărul de votanți este mai mare, cu atât viitoarea conducere va fi aleasă mai corect!”, a declarat președinta Colegiului Farmaciștilor din București, prof. dr. farm. Simona Negreș, pentru „Viața Medicală”. 

Lista candidaților este disponibilă aici

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe