Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Remdesivir, curând disponibil în Europa

Viața Medicală
Dr. Alina SIMACHE vineri, 29 mai 2020

Uniunea Europeană ar putea aproba comercializarea remdesivir pentru tratamentul infecţiei cu noul coronavirus, informează Reuters.

 „O autorizaţie condiţionată de punere pe piaţă ar putea să fie emisă în următoarele zile”, a declarat prof. dr. Guido Rasi, directorul executiv al Agenţiei Europene pentru Medicamente (AEM). Autorizaţia condiţionată a Uniunii Europene (UE) permite comercializarea medicamentului timp de un an pe teritoriul ţărilor membre, înainte de cunoașterea tuturor datelor despre eficacitatea și profilul de siguranţă al acestuia.

AEM recomandă utilizarea remdesivir în condiţii de supraveghere strictă, în cadrul programelor de „uz compasional”, medicamentul putând fi administrat pacienţilor cu necesar de ventilaţie mecanică invazivă, celor spitalizaţi cu necesar suplimentar de oxigen, pacienţilor cu ventilaţie
non-invazivă sau celor cu suport vital extracorporeal.

„Programele de uz compasional sau utilizarea compasională, care sunt instituite la nivelul fiecărui stat membru al UE, au scopul de a le oferi pacienţilor cu o boală care poate pune viaţa în pericol sau care poate genera un handicap grav și pentru care nu există opţiuni de tratament disponibile, acces la tratamente care sunt încă în curs de dezvoltare și care nu au primit încă o autorizaţie de punere pe piaţă. Pentru COVID-19 nu există până în prezent niciun tratament sau vaccin aprobat”, potrivit ARPIM (Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente).

Etichete: remdesivir tratament covid noul coronavirus

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC