Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Locuitorii din Norvegia vor fi vaccinaţi gratuit împotriva COVID-19

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 14 octombrie 2020, ora 10:35

Norvegia va oferi vaccinul împotriva COVID-19 gratuit cetăţenilor săi, atunci când va fi disponibil unul, acesta urmând să fie inclus în programul naţional de vaccinare, a anunțat marți guvernul de la Oslo.

Potrivit Reuters, Norvegia, care face parte din piața unică europeană, dar nu este membră a Uniunii Europene, a declarat în august că va avea acces la vaccinurile pe care UE le obține prin acorduri negociate cu companiile farmaceutice.

vaccin coronavirus
Sursă imagine: Pixabay

„Dorim ca un număr cât mai mare de oameni să beneficieze de oferta de a primi un vaccin sigur și eficient. Acesta este motivul pentru care vaccinarea va fi gratuită”, a declarat premierul norvegian Erna Solberg, într-un comunicat.

Conform înţelegerii dintre guvernele de la Stockholm şi Oslo, Suedia va achiziţiona mai multe vaccinuri din schema de achiziţie a UE, pe care le va vinde apoi Norvegiei.

„UE a încheiat până acum acorduri cu trei producători de vaccinuri diferiți și negociază acorduri cu alți producători. Norvegia este acoperită de aceste acorduri prin acordurile de revânzare încheiate cu Suedia ”, se mai arată în comunicat.

Autoritățile sunt preocupate de situația din Oslo, unde restricțiile actuale, cum ar fi purtarea obligatorie a măștilor de protecție în transportul public atunci când distanțarea socială nu poate fi menținută, au fost prelungite marți pentru o perioadă nedeterminată.

Norvegia face parte, de asemenea, din COVAX, schema globală de distribuție a vaccinurilor împotriva COVID-19 susținută de Organizația Mondială a Sănătății, din care fac parte 171 de țări, inclusiv China, dar fără Statele Unite și Rusia.

Etichete: vaccin covid-19 programul naţional de vaccinare masti de protectie COVAX

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC