Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Japonia: Imunitatea colectivă a ajuns la 90% după valul Omicron

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 27 septembrie 2022, ora 17:42

Nivelul de imunitate la COVID al populaţiei Japoniei a ajuns la aproximativ 90% în majoritatea zonelor după un val Omicron recent, conform unui studiu publicat marţi.

Acest nivel al aşa-numitei „imunităţi de turmă” reflectă stadiul în care se află protecţia parţială oferită atât prin infectarea pe cale naturală, cât şi prin vaccinare, conform Fundaţiei din Tokyo pentru cercetare în domeniul politicilor, care a estimat situaţia din 12 dintre cele mai populate prefecturi din Japonia, scrie Agerpres.

covid japonia

Locuitorii din Tokyo, Osaka şi prefectura sudică Okinawa şi-au dobândit cea mai mare parte a imunităţii prin contagiune pe fondul numărului mare de cazuri de infectare din acele zone, cu precădere în timpul celui de-al şaptelea val de cazuri care a atins apogeul luna trecută, au descoperit cercetătorii.

Citește și: Ne ajută sau nu Omicron să atingem imunitatea de turmă?

Aproximativ 65% din populaţia Japoniei a primit cel puţin o doză de rapel a unui vaccin împotriva COVID-19, comparativ cu aproximativ 33% în Statele Unite, conform datelor guvernamentale.

Japonia a început săptămâna trecută să distribuie doze de rapel adaptate pentru a ţinti tulpina Omicron a virusului.

Potrivit cercetătorilor, în Japonia, intervalul dintre administrarea dozelor de rapel este în prezent de cinci luni, deşi acesta poate fi prea lung pentru a oferi protecţie vârstnicilor şi grupurilor vulnerabile în cazul în care un al optulea val prognozat se va manifesta spre sfârşitul anului.

Etichete: imunitate la COVID val Omicron imunitati de turma vaccin impotriva COVID-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC