Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Israelul vrea să introducă vaccinarea anti-COVID cu a patra doză

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 16 decembrie 2021, ora 10:30

Sheba Medical Center, cel mai mare din Israel, va realiza teste pentru a măsura eficienţa unei a patra doze de vaccin anti-COVID, în timp ce ţara dezbate posibilitatea lansării unei campanii de vaccinare cu o nouă doză ce coincide cu o stagnare a vaccinării în rândul anumitor grupuri.

Experimentul se va desfăşura pe un grup de o sută de membri ai personalului medical ai centrului, care vor fi monitorizaţi pentru a vedea dacă cea de-a 4-a doză creşte nivelul anticorpilor lor, a declarat un purtător de cuvânt a centrului, scrie Agerpres.

a patra doza

Majoritatea participanţilor la acest studiu – ce urmează să primească aprobarea Ministerului Sănătăţii – au mai participat la experimente de acest tip realizate în cadrul Sheba.

„Săptămâna aceasta, autorităţile s-au reunit pentru a discuta opţiunea administrării celei de-a 4-a doze de vaccin în ianuarie, în faţa situaţiei create de noua variantă Omicron, în condiţiile în care peste 4,1 milioane de israelieni s-au vaccinat deja cu cea de-a treia doză, într-o ţară ce numără în total 9,3 milioane de locuitori”, transmite sursa citată.

Totuşi vaccinarea cu doza booster pare să fi intrat în impas: peste un milion de persoane eligibile au ales să nu se mai vaccineze, notează ziarul local Haaretz, potrivit căruia aceşti cetăţeni nu pot fi consideraţi „antivaccinişti”, considerând că vaccinarea cu două doze este suficientă şi nu mai au nevoie de o a treia doză.

Această situaţie este determinată de factori, precum eficienţa scăzută a vaccinurilor, necesitatea administrării unei doze de întărire în faţa noilor variante şi scăderea încrederii populaţiei în vaccinurile anti-COVID.

Etichete: a patra doza vaccin anti-COVID varianta omicron

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.