Newsflash
Internaționale

Marea Britanie a autorizat vaccinul booster adaptat produs de Pfizer

de Dorina Novac - sept. 5 2022
Marea Britanie a autorizat vaccinul booster adaptat produs de Pfizer

Un vaccin booster împotriva COVID-19 produs de Pfizer-BioNTech a primit aprobarea pentru a fi folosit în Marea Britanie.

Cel de-al doilea vaccin bivalent produs de Pfizer-BioNTech ţinteşte două variante ale noului coronavirus şi folosirea sa a fost aprobată de către Agenţia de Reglementare a Medicamentelor şi Produselor de Sănătate (MHRA) pentru persoanele cu vârsta de peste 12 ani, scrie Agerpres.

Pfizer

Agenţia de reglementare a confirmat sâmbătă că vaccinul îndeplineşte standardele sale de siguranţă, calitate şi eficienţă. Acest vaccin booster adaptat a fost aprobat şi în SUA dar şi în Europa, notează DPA.

Acest vaccin ţinteşte atât varianta originară a coronavirusului cât şi varianta Omicron care a apărut la sfârşitul anului 2021 şi urmează unui booster similar produs de Moderna şi care a primit aprobarea în luna august.

MHRA a explicat că decizia sa este bazată pe datele unui studiu clinic care a arătat că doza booster cu vaccinul bivalent produs de Pfizer-BioNTech produce un răspuns imunitar puternic atât împotriva Omicron cât şi a variantei originare a noului coronavirus.

„Sunt bucuroasă să anunţ că avem de acum un al doilea vaccin aprobat pentru programul de vaccinare britanic de toamnă. Testul clinic al vaccinului bivalent Pfizer-BioNTech a arătat un răspuns imunitar puternic împotriva variantei Omicron BA.1, precum şi împotriva tulpinii originare. Vaccinurile bivalente ne ajută să răspundem provocărilor unui virus care evoluează mereu, protejându-i pe oameni în faţa variantelor de COVID-19”, a declarat Dr. June Raine, director executiv al MHRA.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe