Newsflash
Internaționale

Germania: număr record de cazuri noi de COVID-19

de Florentina Ionescu - nov. 5 2021
Germania: număr record de cazuri noi de COVID-19

Germania a raportat un număr record de cazuri noi de infecții cu coronavirusul SARS-CoV-2, relatează presa străină.

Agenția care se ocupă de controlul bolilor transmisibile în Germania a raportat ieri cel mai mare număr de infecții noi cu coronavirus de la începutul pandemiei. 

varianta noua coronavirus germania

Robert Koch Institute (RKI) a explicat că 33.949 de noi cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, de la 28.037 de cazuri zilnice – câte se înregistrau în urmă cu o săptămână, scrie The Associated Press. Recordul anterior a fost de 33.777 de cazuri noi de COVID-19, câte s-au înregistrat în 18 decembrie 2020.

Cel mai mare număr de cazuri noi de COVID-19 de la debutul pandemiei în această țară vine în contextul în care ministrul Sănătății federal, Jens Spahn, urmează să se întâlnească cu ceilalți 16 miniștri ai sănătății de stat, pentru a discuta despre cum poate fi limitată răspândirea infecției cu coronavirusul SARS-CoV-2 în lunile de iarnă, pe măsură ce unitățile de terapie intensivă din spitalele din Germania încep să se aglomereze din nou, iar infecțiile înregistrate în rândul copiilor ating cote alarmante.

Joi, RKI a raportat 165 de decese, număr care a urcat de la 126, în urmă cu o săptămână. Numărul total de persoane care au murit din cauza COVID-19 în Germania a ajuns la 96.192, arată sursa citată.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe