Newsflash
Internaționale

SUA ridică starea de urgenţă naţională legată de COVID-19

de L. Budin - apr. 11 2023
SUA ridică starea de urgenţă naţională legată de COVID-19

Conform guvernului american, se lucrează deja la următoarea generaţie de vaccinuri, pentru a combate orice variante viitoare ale coronavirusului.

Preşedintele american Joe Biden a ridicat oficial starea de urgenţă naţională legată de COVID-19. Starea de urgență e instituită de trei ani în SUA -  țara unde s-au înregistrat peste un milion de morţi din cauza infectării cu SARS-CoV-2.

sua-flag

Casa Albă a indicat într-un comunicat, citat de AFP și Agerpres, că preşedintele a ratificat o lege adoptată de Congres „care pune capăt stării de urgenţă naţionale legată de pandemia de COVID-19”.

Fondurile considerabile, alocate începând cu 2020 pentru a oferi teste COVID, vaccinuri gratuite şi alte măsuri de urgenţă, nu vor mai fi disponibile.

Starea de urgenţă sanitară, care este distinctă, urmează să expire pe 11 mai. Sfârşitul acesteia ar urma să fie însoţită de expirarea unei măsuri instituite în 2020 sub administraţia Trump, care permite expulzarea fără întârziere a migranţilor fără viză, chiar şi a potenţialilor solicitanţi de azil.

Actualul executiv american a spus că doreşte să ridice această măsură şi să o înlocuiască cu un alt mecanism legal pentru a ţine sub control fluxul de migranţi.

Dacă guvernul SUA întoarce public pagina legată de pandemia de COVID-19, spune că se lucrează deja la următoarea generaţie de vaccinuri şi alte măsuri pentru a combate orice variante viitoare ale virusului.

Proiectul NextGen va accelera şi eficientiza dezvoltarea rapidă a următoarei generaţii de vaccinuri şi tratamente prin parteneriate public-privat”, a declarat pentru AFP un înalt responsabil guvernamental.

Fonduri în valoare de cel puţin cinci miliarde de dolari sunt disponibile pentru „a promova progresele ştiinţifice” şi „a păstra avansul faţă de virusul cu evoluţie rapidă, aflat la originea COVID-19”, a adăugat el.

DIICOT Iași a depistat primul laborator clandestin de produse anabolizante

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe