Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

Canabisul va putea fi utilizat legal în scop recreativ în Germania de la 1 aprilie

de Magdalena Tănăsescu - feb. 5 2024
Canabisul va putea fi utilizat legal în scop recreativ în Germania de la 1 aprilie

De la 1 aprilie, canabisul va putea fi utilizat legal în scop recreativ în Germania, reforma constituind – în opinia deputaţilor din coaliţia de guvernare - „un pas major înainte pentru o politică modernă în materie de droguri”.

Potrivit guvernului, reforma ar trebui să permită o luptă mai eficientă împotriva pieţei negre, un punct contestat de opoziţia conservatoare, sindicatele poliţiştilor şi anumiţi deputaţi ai SPD.

Cu această nouă lege, un proiect emblematic al guvernului lui Olaf Scholz, Germania va adopta una dintre cele mai liberale legi din Europa, după Malta şi Luxemburg, care au legalizat canabisul în scop recreativ în 2021 şi, respectiv, în 2023.

Reglementările prevăd autorizarea achiziţiei de canabis în cantitate limitată de maximum 25 de grame pe zi prin intermediul asociaţiilor non-profit. De asemenea, va fi posibilă cultivarea a până la trei plante de canabis pentru uz propriu, transmite Agerpres

Deţinerea şi consumul acestui drog vor rămâne însă strict interzise tinerilor sub 18 ani.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe