Newsflash
ACTUALITATE Știri

Germania aprobă legalizarea parţială a canabisului de la 1 aprilie

de Magdalena Tănăsescu - mar. 25 2024
Germania aprobă legalizarea parţială a canabisului de la 1 aprilie

Legalizarea parţială a canabisului pentru uz personal de la 1 aprilie a fost aprobată de parlamentul german. Adulții pot deține legal până la 25 de grame pentru consumul propriu.

Conform noii legi, va fi autorizată cultivarea a trei plante de canabis în propria casă şi posesia a până la 50 grame pentru uz personal în locuinţă.

Consumul de marijuana în spaţii publice va fi interzis în şcoli, centre sportive şi pe o rază de 100 metri de acestea, transmite Agerpres.

Camera legislativă superioară a parlamentului german, Bundesrat, a decis să lase să treacă proiectul după ce aceasta fusese inițial aprobat de Bundestag luna trecută.

 

În Ucraina, consumul medical de canabis a fost legalizat la jumătatea lunii februarie a.c., ca urmare a unei legi promulgate de preşedintele Volodimir Zelenski.

Potrivit unui parlamentar ucrainean, peste 6 milioane de persoane, inclusiv pacienţi cu cancer, civili cu tulburare de stres posttraumatic şi soldaţi răniţi au nevoie de medicamente care conţin canabis. 

Legea semnată de președintele Zelenski va intra în vigoare abia la şase luni după ce va fi publicată oficial. Interdicţia de a vinde sau de a furniza canabis pentru uz recreaţional va rămâne în vigoare.

În România, Comisia juridică a Senatului a acordat în unanimitate, în septembrie 2023, raport negativ unei iniţiative legislative de dezincriminare a posesiei de canabis pentru consum propriu în limita a 3 grame şi înlocuirea sancţiunilor penale cu pedeapsa contravenţională cuprinsă între 1.000 şi 3.000 de lei.

Deputaţii au propus ca sumele provenite din aplicarea amenzilor să fie folosite pentru finanţarea programelor naţionale de prevenire şi asistenţă medicală, psihologică şi socială a consumatorilor de droguri.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe