Conform unui studiu din Marea Britanie, varianta Delta a noului coronavirus nu pare să cauzeze forme mai severe de boală la copii comparativ cu variantele anterioare.
Cercetătorii au comparat două grupuri de școlari cu COVID-19: 694 infectaţi cu varianta Alfa între decembrie 2020 și mai 2021 și 706 infectaţi cu varianta Delta între lunile mai și iulie ale acestui an.
Deși copiii infectaţi cu varianta Delta aveau ușor mai multe simptome, s-a constatat că foarte puţini dintre aceștia au necesitat spitalizare, iar perioadele lungi de boală nu erau frecvent întâlnite.
„Datele noastre sugerează caracteristicile clinice similare ale infecţiei SARS-CoV-2 asociate variantei Delta la copii comparativ cu cele cauzate de alte variante. (…) Deși au fost observate mai multe cazuri la copii, aceste studii demonstrează că nu a fost constatată și o creștere a severităţii bolii la copii. (...) Mai mulţi copii au COVID-19 deoarece există mai multe infecţii în cadrul comunităţii”, susţine dr. Rochelle Walensky, director al CDC.
Citiți și: Dr Mihai Craiu: De ce copiii care au un părinte bolnav de COVID nu se îmbolnăvesc
https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/delta-does-not-appear-make-children-sicker-secondary-immune-response-stronger-2021-10-08/
https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.10.06.21264467v1
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe