Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Delta nu este mai periculoasă pentru copii

Viața Medicală
Dr. Alina SIMACHE vineri, 12 noiembrie 2021

Conform unui studiu din Marea Britanie, varianta Delta a noului coronavirus nu pare să cauzeze forme mai severe de boală la copii comparativ cu variantele anterioare.

Cercetătorii au comparat două grupuri de școlari cu COVID-19: 694 infectaţi cu varianta Alfa între decembrie 2020 și mai 2021 și 706 infectaţi cu varianta Delta între lunile mai și iulie ale acestui an.

Deși copiii infectaţi cu varianta Delta aveau ușor mai multe simptome, s-a constatat că foarte puţini dintre aceștia au necesitat spitalizare, iar perioadele lungi de boală nu erau frecvent întâlnite.

„Datele noastre sugerează caracteristicile clinice similare ale infecţiei SARS-CoV-2 asociate variantei Delta la copii comparativ cu cele cauzate de alte variante. (…) Deși au fost observate mai multe cazuri la copii, aceste studii demonstrează că nu a fost constatată și o creștere a severităţii bolii la copii. (...) Mai mulţi copii au COVID-19 deoarece există mai multe infecţii în cadrul comunităţii”, susţine dr. Rochelle Walensky, director al CDC.

Citiți și: Dr Mihai Craiu: De ce copiii care au un părinte bolnav de COVID nu se îmbolnăvesc

https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/delta-does-not-appear-make-children-sicker-secondary-immune-response-stronger-2021-10-08/
https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.10.06.21264467v1

Etichete: varianta delta copii delta covid-19 covid la copii pandemie covid

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.