Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Comisia Europeană, înțelegere cu Pfizer pentru a primi 10 milioane de doze de vaccin anti-COVID

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 17 martie 2021, ora 11:34

Comisia Europeană a oferit ieri detalii despre o înțelegere pe care a făcut-o cu BioNTech-Pfizer pentru a primi o tranșă nouă de vaccinuri împotriva COVID-19, în trimestrul al doilea al acestui an.

vaccin covid monitorizare comisia europeana

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat:

„Știu cât de esențial este trimestrul al doilea pentru desfășurarea strategiilor noastre de vaccinare în statele membre. Aceste 10 milioane de doze accelerate se vor adăuga dozelor totale de la BioNTech-Pfizer în trimestrul al doilea, [ajungând] până la peste 200 de milioane. Acestea sunt vești foarte bune. Le oferă statelor membre spațiu de manevră și vor umple golurile în ceea ce privește livrările”.

Aceste doze vor fi luate din opțiunea de 100 de milioane de doze din al doilea contract cu BioNTech-Pfizer. Propunerea de ieri din partea Comisiei Europene trebuie să fie aprobate de statele membre UE, se arată într-un comunicat de presă de pe site-ul Comisiei. 

Etichete: Ursula von der Leyen Comisia Europeana Pfizer- BioNTech vaccin Pfizer-BioNTech Pfizer-BioNTech Vaccinul Pfizer-BioNTech vaccin pfizer

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.