Newsflash
Internaționale

Peste 106 milioane de euro vor fi alocate pentru primul spital de campanie paneuropean

de Florentina Ionescu - apr. 25 2023
Peste 106 milioane de euro vor fi alocate pentru primul spital de campanie paneuropean

Comisia Europeană alocă 106,2 milioane de euro Germaniei, Belgiei, Franței, Italiei, Luxemburgului, Portugaliei, României și Turciei pentru dezvoltarea noii capacități de echipe medicale de urgență (EMT) a rescEU.

Obiectivul este de a consolida asistența medicală de urgență acordată populațiilor afectate de dezastre majore naturale sau provocate de om.

Prin acest proiect se vor înființa trei echipe medicale de urgență de tip 2 (EMT2), care vor include servicii chirurgicale și de diagnosticare, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției.

spital bani europeni alocati
Fotografie de la Pixabay: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/camera-camera-de-operare-curat-incapere-247786/

 

În plus, 17 echipe de asistență specializată vor oferi servicii de terapie intensivă, de tratare a arsurilor, de transportare a pacienților, de diagnosticare avansată, de sprijinire a mamelor și copiilor, de reeducare, de asistență pentru sănătatea mintală, de tratament ortopedic, de laborator, de aprovizionare cu oxigen și de sprijin pentru telecomunicații.

Această capacitate rescEU va deveni operațională treptat, începând din 2024, și va permite răspunderea la o gamă largă de scenarii de dezastre. Echipele vor putea funcționa în mod autonom și vor putea sprijini instituțiile naționale de asistență medicală existente atunci când acestea nu sunt în măsură să facă față unei anumite situații de urgență.

Această nouă structură va completa rolul esențial pe care îl joacă deja cele 15 echipe medicale de urgență puse la dispoziție de statele membre și de statele participante la Rezerva europeană de protecție civilă în contextul răspunsului în caz de urgență.

Mai multe detalii se găsesc pe site-ul Comisiei Europene, ce poate fi accesat aici.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe