Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

Comisia Europeană, preocupată de inteligența artificială generativă

de Florentina Ionescu - ian. 10 2024
Comisia Europeană, preocupată de inteligența artificială generativă

Comisia Europeană lansează cereri de contribuții cu privire la concurența în lumile virtuale și la inteligența artificială generativă.

Comisia Europeană a lansat ieri, 9 ianuarie, două cereri de contribuții, cu privire la concurența în lumile virtuale și la inteligența artificială (IA) generativă, și a transmis cereri de informații mai multor mari actori de pe piața digitală, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției.

Toate părțile interesate sunt invitate să își împărtășească experiența și să ofere feedback cu privire la nivelul concurenței în contextul lumilor virtuale și al IA generative, precum și opiniile lor despre modul în care legislația în domeniul concurenței poate asigura faptul că aceste noi piețe rămân competitive. 

Comisia Europeană va analiza cu atenție toate contribuțiile primite în urma acestor cereri de contribuții. Pe baza acestei analize, Comisia ar putea apoi organiza un atelier, în al doilea trimestru al anului 2024, pentru a reuni toate perspectivele diferite rezultate din contribuțiile primite și pentru a continua activitatea de reflecție pe aceste teme. 

În plus, Comisia Europeană examinează unele dintre acordurile care au fost încheiate între mari actori de pe piața digitală, pe de o parte, și dezvoltatori și furnizori de IA generativă, pe de altă parte. Comisia Europeană investighează impactul acestor parteneriate asupra dinamicii pieței. 

În fine, Comisia Europeană verifică dacă investiția făcută de Microsoft în OpenAI ar putea fi examinată în temeiul Regulamentului UE privind concentrările economice. 

„Lumile virtuale și IA generativă se dezvoltă cu rapiditate. Este esențial ca aceste noi piețe să rămână competitive și ca nimic să nu stea în calea dezvoltării firmelor pentru ca acestea să poată furniza cele mai bune și mai inovatoare produse către consumatori. Invităm firmele și experții să ne comunice orice probleme legate de concurență pe care le-ar putea percepe în cadrul acestor industrii și, în același timp, monitorizăm îndeaproape parteneriatele în domeniul IA, pentru a ne asigura că nu denaturează în mod nejustificat dinamica pieței”, a declarat Margrethe Vestager, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene și comisarul pentru concurență. 

Un comunicat de presă în acest sens este disponibil online.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe