Newsflash
ACTUALITATE Știri

NeurotechEU, alianță din care face parte și UMF Cluj, a primit finanțare pentru încă 4 ani

de Florentina Ionescu - iul. 7 2023
NeurotechEU, alianță din care face parte și UMF Cluj, a primit finanțare pentru încă 4 ani

Comisia Europeană a aprobat finanțarea pentru încă patru ani a alianței NeurotechEU, din care face parte și UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Alianța Universității Europene a Creierului și Tehnologiei – NeurotechEU, din care face parte Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, își continuă misiunea. Astfel, această alianță obține un nou grant pentru următorii patru ani, finanțat de către Comisia Europeană, potrivit unui comunicat de presă transmis redacției. 

Rezultatele selecției pentru apelul Erasmus + 2023 adresat Universităților Europene, un program care susține alianțele între instituțiile de învățământ superior care au potențialul de a modela viitorul întregului sistem de educație european, au fost publicate de Comisia Europeană.

NeurotechEU, The European University of Brain and Technology, este una dintre cele 30 de alianțe selecționate de Comisia Europeană și va beneficia de un grant în valoare de 14,3 milioane de euro pentru cea de-a doua etapă a proiectului, arată același comunicat. 

Pilon fundamental al proiectului 

Pentru următorii patru ani, NeurotechEU va promova dobândirea de noi competențe, cercetarea și inovarea în neuroștiințe, alături de cele opt dimensiuni ale neurotehnologiei și va transforma conceptul de Educație Continuă (Lifelong Learning) într-un pilon fundamental al proiectului, concept prin care va susține inovația în educație și formare profesională, crearea unor noi metode, platforme și principii pedagogice. 

Universitățile Europene sunt alianțe ale instituțiilor de învățământ superior din întreaga Europă, care cooperează în domeniul educației, cercetării și inovării în beneficiul studenților, al cadrelor didactice și al societății. Un total de 50 de alianțe ale Universităților Europene reunesc, în prezent, 430 de instituții de învățământ superior din 35 de țări. 

Alianța NeurotechEU este formată din instituții prestigioase din Europa: Karolinska Institute (Suedia), Universitatea Radboud (Olanda), Universitatea din Bonn (Germania), Universitatea Miguel Hernández (Spania), Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca (România), Universitatea Boğaziçi (Turcia), Universitatea din Debrecen (Ungaria), Universitatea din Lille (Franța) și Universitatea din Rejkyavik (Islanda). 

Învățământul hibrid, una dintre direcțiile dezvoltate 

Cea de-a doua fază a alianței NeurotechEU, constituită în 2020, urmărește să dezvolte personalizarea în educație, învățământul hibrid, formarea bazată pe experiență și cercetarea în echipă. 

Axându-se pe experiența acumulată și bunele practici dobândite în faza I, pilot, a proiectului, noi programe vor fi dezvoltate pornind de la un nucleu al mobilității profesionale și al schimburilor de experiență. 

„NeurotechEU continuă să facă progrese importante în domeniul educației și cercetării. Împreună cu partenerii din consorțiu, Universitatea de Medicină și Farmacie «Iuliu Hațieganu» din Cluj-Napoca contribuie cu resursele sale la crearea unui sistem de educație european interconectat, promovând valorile comune, comunicarea și platformele de formare profesională, generând oportunități de mobilitate și schimb de experiență pentru studenți, cercetători și cadre didactice și stimulând colaborarea în cercetare și inovare. Împreună, prin efortul permanent al echipei noastre pluridisciplinare, dorim să dezvoltăm un masterat în domeniul Neurotehnologiei, să creăm progres în educație și știință și să aducem misiunile proiectului nostru NeurotechEU la îndeplinire”, a transmis prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul universității clujene, în calitatea sa de director de proiect și responsabilă de buna desfășurare a activităților întreprinse de UMF „Iuliu Hațieganu” în cadrul consorțiului. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe