Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Inteligența artificială ar putea fi utilă în evaluarea pacienților cu cancer mamar

de Florentina Ionescu - feb. 15 2022
Inteligența artificială ar putea fi utilă în evaluarea pacienților cu cancer mamar

O organizație nonprofit din Egipt explorează ideea de a folosi inteligența artificială pentru a anticipa răspunsul pacienților la tratamentul cancerului de sân.

Baheya Foundation face echipă cu GE Healthcare pentru a utiliza inteligența artificială pentru a evalua modul în care un pacient răspunde la terapia neoadjuvantă, folosită de regulă înaintea intervenției chirurgicale, scrie www.mobihealthnews.com

inteligenta artificiala sistem leziuni precanceroase col uterin
Sursa foto: https://www.rawpixel.com/image/1213893/interactive-digital-screen

Baheya Foundation For Early Detection & Treatment Of Breast Cancer, o organizație nonprofit din Egipt care oferă tratament gratuit pentru cancerul de sân, a anunțat un parteneriat cu GE Healthcare pentru a folosi inteligența artificială în scopul îmbunătățirii prognosticului pacientelor cu cancer mamar.

Potrivit reprezentanților GE Healthcare (o filială a conglomeratului multinațional american General Electric), aceasta lucrează împreună cu fundația egipteană și cu spitalul acestui ONG pentru „a dezvolta și valida utilizarea inteligenței artificiale pentru a evalua și a prezice răspunsul la terapia neoadjuvantă” în cancerul de sân local avansat.

De regulă fiind primul pas în tratament, terapia neoadjuvantă este folosită pentru a ajuta la micșorarea tumorilor, ca etapă ce precede tratamentul principal, cum ar fi o intervenție chirurgicală. Exemple sunt chimioterapia, radioterapia, terapia hormonală.

Această colaborare în domeniul cercetării are potențialul de a transforma prognosticul în cazul pacientelor cu cancer mamar.

„Prin combinarea expertizei noaste cu cea a celor de la Fundația Baheya și prin folosirea inteligenței artificiale, noi ne aflăm cu un pas mai aproape de a ne îndeplini misiunea, aceea de a crește gradul de depistare precoce și de a ajuta la salvarea numeroaselor vieți omenești”, a declarat Agnes Berzsenyi, președinte și CEO al departamentului Women’s Health din cadrul GE Healthcare.

Medicii pot afla mai devreme informații despre răspunsul la tratament

Alături de un număr mare de tehnologii în materie de imagistică folosită în diagnostic, folosite pentru a estima și pentru a evalua răspunsul unui pacient la terapia neoadjuvantă, inteligența artificială, arată sursa citată, are potențialul de a le oferi clinicienilor indicii precoce despre cât de bine răspunde la tratament un pacient. Acest lucru permite o schimbare la timp a tratamentului, cu „o reducere a toxicității inutile în cazul pacientului și cu un cost mai scăzut al tratamentului înc cazul spitalului”, a mai explicat reprezentantul GE Healthcare.

Aceasta a adăugat că proiectul se va axa pe folosirea inteligenței artificiale în mamografia spectrala cu contrast (contrast-enhanced spectral mammography). 

 

 

 

https://claudeai.wiki/ 


Notă autor:

FOTO: https://www.rawpixel.com/image/1213893/interactive-digital-screen

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe