Newsflash
Internaționale

Datele medicale, insuficient utilizate

de Dr. Mariana MINEA - feb. 9 2024
Datele medicale, insuficient utilizate

NHS ar trebui să vândă datele medicale pe care le deţine, în formă anonimizată, pentru a stimula dezvoltarea de noi terapii și pentru a profita de revoluţia în biotehnologie și în inteligență artificială.

Recomandarea a fost făcută de Tony Blair, fost premier britanic, și de William Hague, fost ministru al Muncii din Marea Britanie, transmite The Times. Aceștia consideră că „cea mai bună speranţă” pentru viitorul ţării este să profite de ceea ce ei descriu a fi „cea mai rapidă și cea mai cuprinzătoare și de viitor revoluţie [tehnologică] din istoria civilizaţiei umane”.

Milioanele de înregistrări deținute de Sistemul Naţional de Sănătate din Marea Britanie (NHS) reprezintă terenul de pregătire ideal pentru sistemele de inteligenţă artificială (AI), spun ei. Cu ajutorul acestor date, și în mod reglementat, ar putea fi realizate analize și ar putea fi „generaţi” medici de tip AI. Aceștia ar putea monitoriza pacienţii în mod constant.

Le-ar putea urmări semnele vitale cu ajutorul dispozitivelor purtabile precum ceasurile smart, și la primele semne ale unor probleme, ar alerta medicii reali. De asemenea, inteligenţa artificială ar putea genera rapoarte analizând modele de evoluţie pe grupuri mari de pacienţi, în funcţie de diferiţi parametri analizaţi. Astfel, ar putea genera concluzii utile. 

 

 

 

 

 


Notă autor:

https://www.thetimes.co.uk/article/tony-blair-and-william-hague-sell-nhs-data-to-fund-medical-advances-fz27bmb98

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe