Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

Cinci dintre finaliștii de anul acesta la Premiile Pulitzer sunt „AI-powered”

de Florentina Ionescu - mar. 15 2024
Cinci dintre finaliștii de anul acesta la Premiile Pulitzer sunt „AI-powered”

Există candidați la prestigioasele premii Pulitzer în journalism care au folosit inteligența artificială generativă.

Cinci dintre cei 45 de finaliști de anul acesta care concurează la Premiile Pulitzer pentru jurnaliști au mărturisit că au folosit inteligența artificială (AI) în procesul de documentare, în felul în care au redactat sau și-au spus articolele pe care le-au înaintat mai apoi, pentru a candida la aceste premii, potrivit lui Marjorie Miller, cea care este administrator al Premiilor Pulitzer, scrie www.niemanlab.org.

Este prima dată când organizatorii acestor premii (care au primit aproape 1.200 de materiale anul acesta, la diferite categorii) le-au cerut candidaților să mărturisească dacă au folosit inteligența artificială. Boardul Pulitzer a adăugat această cerință doar la categoria jurnalism. Sursa citată amintește că lista finaliștilor nu era încă făcută publică la data publicării articolului, la 11 martie a.c. Lista va fi anunțată, odată cu câștigătorii, în 8 mai. 

Marjorie Miller, care face parte din boardul Pulitzer alcătuit din 18 membri, a declarat că ai săi colegi au început să discute despre politicile AI la începutul anului trecut, din cauza creșterii popularității inteligenței artificiale generative și a algoritmilor de învățare automată. Ea a mai spus că abordarea comisiei Pulitzer încă de la început a fost una de tip explorator. Membrii boardului nu au luat niciodată în considerare restricționarea utilizării inteligenței artificiale în operele trimise de candidați la aceste premii, deoarece au simțit că dacă ar face asta, ar descuraja redacțiile să adopte această tehnologie inovativă. 


Notă autor:

Imagine-simbol: foto generată cu AI la 15 martie

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe