Newsflash
ACTUALITATE Știri

Tehnologia AI a startupului Parol, integrată de o rețea privată din România

de Florentina Ionescu - apr. 18 2024
Tehnologia AI a startupului Parol, integrată de o rețea privată din România

O rețea de sănătate privată din țara noastră integrează tehnologia AI a startupului românesc Parol pentru prelucrarea sarcinilor administrative din cadrul consulturilor medicale.

Rețeaua de Sănătate Regina Maria, care furnizează servicii de sănătate, a anunțat luni implementarea unui soft AI în clinicile sale, alături de Parol, un startup românesc care furnizează soluții de inteligență artificială menite să ușureze procesele administrative din cadrul consultațiilor. 

Platforma Parol generează, în timp real, rapoartele medicale în urma consultațiilor, ajutând medicii să aloce și mai mult timp pacienților. „Viața Medicală” a scris mai multe despre Parol aici și aici

Implementarea sistemului Parol începe printr-un-program pilot, în clinici din trei orașe majore: București, Cluj Napoca și Timișoara. Această colaborare marchează încă un pas în digitalizarea și optimizarea serviciilor de sănătate în cadrul rețelei, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

Fady Chreih, CEO-ul Regina Maria, subliniază impactul colaborării: 

„Adoptarea tehnologiei Parol în rețeaua noastră de clinici medicale face parte din strategia de digitalizare Regina Maria și reflectă angajamentul nostru constant față de inovație și excelență. Această inițiativă ne permite nu doar să eficientizăm procesele administrative, ci și să ne aliniem mai bine la valorile noastre fundamentale, asigurându-ne că fiecare decizie și acțiune contribuie la îmbunătățirea continuă a calității îngrijirii oferite pacienților noștri.” 

Fady Chreih alături de Claudiu Pândaru

Claudiu Pândaru, CEO-ul Parol, a comentat, de asemenea, colaborarea, spunând: 

„Misiunea noastră la Parol este de a transforma documentația medicală, făcând-o mai eficientă și mai puțin intruzivă. Lucrând cu Regina Maria, aducem această viziune la viață, asigurându-ne că medicii pot să se concentreze pe ceea ce fac cel mai bine - îngrijirea pacienților.”

Generează automat rapoarte medicale 

Sistemul Parol este proiectat să genereze automat rapoarte medicale prin interpretarea precisă a conversațiilor dintre doctor și pacient în documentație structurată. Acest lucru nu numai că simplifică procesul de documentație, dar și îmbunătățește acuratețea înregistrărilor medicale, contribuind la o îngrijire mai bună a pacientului. 

Astfel, medicul poate să dedice și mai mult timp în cabinet pacientului, contribuind la consolidarea interacțiunii dintre cei doi. Impactul expansiunii timpului petrecut în cabinet este unul benefic în primul rând pentru pacient, pentru că presiunea asupra acestuia în a oferi medicului toate informațiile necesare evaluării stării de sănătate scade, iar sentimentul de siguranță și încredere crește proporțional.

„În era digitală în care trăim, adoptarea soluțiilor inovatoare precum Parol nu este doar o opțiune, ci o necesitate pentru a ne alinia la standardele de excelență în îngrijirea medicală. Acest software, prin înregistrarea detaliată și precisă a conversațiilor dintre medici și pacienți, nu doar că facilitează un proces de documentare mai complet, ci ajută și la organizarea mai eficientă a informațiilor. Implementarea sa la nivel de rețea marchează un pas esențial în evoluția spre un sistem de sănătate adaptat nevoilor complexe ale societății contemporane, unde fiecare detaliu poate face diferența în asigurarea unei îngrijiri de calitate superioară”, a completat Dan Dimitriu, directorul medical din cadrul Policlinicilor Regina Maria. 

Parteneriatul plănuiește să extindă implementarea sistemului Parol în toate cele 56 de clinici din cadrul rețelei de sănătate din întreaga țară, consolidând și mai mult poziția companiei drept pionier în adoptarea și promovarea soluțiilor digitale inovatoare în sănătate.

Îmbunătățirea eficienței documentației medicale

Parol este o companie de tehnologie specializată în soluții AI pentru industria medicală, iar sistemul este funcțional în română, engleză și spaniolă. Cu un accent pe îmbunătățirea eficienței documentației medicale, sistemul inovator Parol este proiectat pentru a îmbunătăți fluxul de lucru al furnizorilor de servicii de sănătate și pentru a îmbunătăți calitatea generală a îngrijirii pacienților. Startupul Parol a fost fondat de Claudiu Pândaru, Alex Livadaru, Alex Țepeș și Valentin Ichim. (parol.app)

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe