Newsflash
ACTUALITATE Hi-tech & Gadgets Știri

Integrarea soluțiilor Ed-Tech în terapia copiilor cu nevoi speciale

de Florentina Ionescu - mai 21 2024
Integrarea soluțiilor Ed-Tech în terapia copiilor cu nevoi speciale

Un proiect de cercetare axat pe incluziune va fi realizat de Shape Robotics și KinetoBebe. Acest proiect își propune să revoluționeze terapia și educația prin tehnologie.

Shape Robotics, lider în domeniul tehnologiei educaționale, anunță un parteneriat revoluționar cu KinetoBebe, prima rețea de centre de reabilitare pediatrică din România. Acest proiect amplu de cercetare, cu o durată de trei ani, va evalua impactul integrării soluțiilor Ed-Tech în terapia copiilor cu nevoi speciale, se menționează într-un comunicat de presă transmis redacției. 

KinetoBebe va aloca un spațiu dedicat într-unul dintre centrele lor de terapie în care echipa Shape Robotics va implementa sistemul Thinken - Mobile STEAM Lab și va instrui terapeuții. Pe parcursul a trei ani, acest proiect cuprinzător va îmbina tehnologia cu metodele tradiționale de terapie pentru a îmbunătăți și inova abordările de tratament. 

Raluca Chișu, despre proiectul #staidrept: „Să punem reflectorul asupra stării de sănătate a copilului” 

Valorificarea tehnologiei de ultimă oră 

Studiile recente arată că integrarea copiilor cu nevoi speciale în mediile educaționale obișnuite poate stimula incluziunea lor socială și succesul academic. Cu toate acestea, doar 62% dintre acești copii au în prezent posibilitatea de a învăța în astfel de medii susținătoare. Acest parteneriat are ca obiectiv și îmbunătățirea acestor statistici, prin valorificarea tehnologiei de ultimă oră a Shape Robotics pentru a spori rezultatele învățării și integrării sociale.

Despre importanța acestui proiect și implicarea sa, Mark Abraham, CEO al Shape Robotics, a declarat că: 

„La Shape Robotics, angajamentul nostru față de cercetare și inovare se află în centrul activității noastre, în special atunci când poate avea un impact profund asupra societății. Suntem încântați de parteneriatul cu KinetoBebe, o organizație foarte bine dotată și pregătită pentru a valorifica tehnologia noastră în vederea îmbunătățirii considerabile a proceselor de dezvoltare și învățare pentru copiii cu nevoi speciale. Credem că societatea noastră trebuie să fie una incluzivă și sănătoasă, iar tehnologia noastră este concepută pentru a sprijini această viziune prin crearea unor medii de învățare adaptate și personalizate”. 

La rândul său, Raluca Chisu, director al Consiliului de Administrație la KinetoBebe, precizează că: 

„în programul inițiat cu Shape Robotics, vom implica întreaga echipă a Centrului de Recuperare din partea de sud a Capitalei, care include 6 kinetoterapeuți, 2 psihologi și personal de asistență. Această inițiativă își propune să integreze posibilități procedurale pentru recuperarea a aproximativ 20 de copii pe lună cu diagnostice neurologice, ortopedice și sindrom de dezvoltare, punând accent pe abilitățile motorii și explorând utilizarea tehnologiei în dezvoltarea cognitivă. În plus, centrul desfășoară sesiuni de grup pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor diagnosticați cu tulburări de spectru autist (TSA), iar noi credem că soluțiile digitale vor adăuga o valoare semnificativă în acest context”. 

Principalele puncte de interes și obiective ale inițiativei de cercetare se axează pe: 

  • Integrarea eficientă a instrumentelor educaționale ale Shape Robotics în sesiunile zilnice de terapie.
  • Dezvoltarea de metodologii care să îmbunătățească atât reabilitarea cognitivă, cât și pe cea fizică.
  • Crearea unor experiențe educaționale favorabile interacțiunii și procesului de învățare între colegi.

Shape Robotics și KinetoBebe se angajează să progreseze în înțelegerea modului în care tehnologia poate fi utilizată pentru a îmbunătăți practicile terapeutice și rezultatele pentru copiii cu nevoi speciale în diverse medii. 

Raluca Chișu

În ceea ce privește noul parteneriat, Raluca Chișu a mai adăugat faptul că: 

„Acest proiect marchează un important pas înainte în misiunea noastră de a oferi abordări terapeutice holistice și multidisciplinare. Prin integrarea tehnologiei Thinken, ne vom spori capacitatea de a oferi tratamente personalizate și eficiente. Suntem nerăbdători să fim martorii impactului pozitiv pe care tehnologia îl va avea asupra tinerilor si pacienților nostri”. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe