Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  BUSINESS  »  Industria farmaceutică

Roche și Regeneron își unesc forțele pentru a distribui un medicament pentru COVID-19

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 20 august 2020, ora 16:45

Companiile farmaceutice Roche și Regeneron vor colabora pentru a crește semnificativ furnizarea la nivel global a unui medicament numit REGN-COV2, o combinație de anticorpi, pentru a lupta împotriva COVID-19.

Potrivit unui comunicat de presă de pe site-ul companiei Roche, REGN-COV2 este o combinație de doi anticorpi a companiei Regeneron, folosită în studiile clinice din stadii avansate, pentru tratamentul și prevenirea infecției de tip COVID-19. Cele două companii vor colabora în ceea ce privește dezvoltarea și fabricarea REGN-COV2.

medicament roche farma covid-19

În același comunicat din 19 august se precizează că cele două companii „și-au unit forțele în lupta împotriva COVID-19” pentru a dezvolta, fabrica și distribui REGN-COV2, adică o combinație antivirală de anticorpi, în stadiu investigațional, a companiei Regeneron. Se dorește, astfel, ca această combinație de anticorpi să ajungă la bolnavii din întreaga lume.

REGN-COV2 ar putea reprezenta o opțiune de tratament extrem de necesară pentru persoanele care deja se confruntă cu simptome de COVID-19 și, totodată, are potențialul de a preveni infecția cu SARS-CoV-2 la persoanele care au fost expuse la virus.

În prezent, REGN-COV2 este studiat în două trialuri clinice de fază 2/3 pentru tratamentul COVID-19 și într-un studiu clinic de fază 3 pentru prevenirea COVID-19 în cazul contacților persoanelor infectate, care locuiesc în aceeași gospodărie.

Dacă medicamentul se va dovedi sigur și eficient în studiile clinice și dacă va primi aprobările necesare de reglementare, compania Regeneron va distribui și va înregistra vânzările pentru REGN-COV2 în Statele Unite ale Americii, iar compania Roche va fi responsabilă pentru distribuirea acestei combinații în afara SUA.

„Suntem încântați în legătură cu potențialul unui medicament care poate servi atît ca tratament pentru persoanele infectate, cât și ca mod de protecție pentru persoanele expuse la virus. REGN-COV2 ar putea fi o linie esențială de apărare împotriva pandemiei de COVID-19”, a declarat Bill Anderson, CEO al companiei Roche Pharmaceuticals, potrivit comunicatului de presă.

Mai multe detalii despre medicament găsiți aici.

Sursa foto: pixabay.com

Etichete: roche prevenire covid-19 tratament covid-19 medicament antiviral anticorpi covid-19 anticorpi

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.