Newsflash
Industria farmaceutică

Radu Rășinar, reconfirmat în fruntea LAWG

de Cristina GHIOCA - iun. 4 2024
Radu Rășinar, reconfirmat în fruntea LAWG

Radu Rășinar, director general la AstraZeneca România, a fost reales în funcția de președinte al asociației Local American Working Group – LAWG. Este pentru a treia oară când românul este desemnat în această funcție.

Asociația Local American Working Group – LAWG și-a anunțat noua componență a Consiliului Director, cu un mandat de 2 ani. Cele 14 companii membre ale asociației la-u numit pentru a treia oară în funcția de prețedinte pe Radu Rășinar, director general AstraZeneca România. Din noua conducere face parte și Frank Loeffler, director general Roche România, ales vicepreședinte al asociației, pentru a doua oară în Consiliul Director LAWG. De asemenea, Oussama Jabri, director general Merck România, a fost ales Secretar General în Consiliul Director LAWG.

„Trăim vremuri complexe, iar domeniul sănătății se confruntă cu multiple provocări care sunt resimțite puternic și în România: îmbătrânirea populației, creșterea semnificativă a poverii bolilor cronice netransmisibile, dar și impactul schimbărilor climatice asupra sănătății oamenilor. Inovația din medicină schimbă acum viețile noastre prin tehnologiile pe care ni le pune la dispoziție și prin transformarea managementului pentru nenumărate patologii. Parteneriatul, dialogul și inovația sunt trei dintre elementele care ne ghidează activitatea și care, în opinia noastră, vor genera schimbarea de mentalitate și de practică medicală, de la curativ la preventiv, de la centrarea pe boală la centrarea pe oameni. Îmbunătățirea sănătății populațiilor de vârstă mijlocie și în vârstă compensează scăderea potențială a forței de muncă și cred în soluții care să contribuie direct la un viitor mai sustenabil al sănătății în România, la standarde europene. ”, a declarat Radu Rășinar. 

Direcțiile strategice ale asociației pentru următorii doi ani vizează susținerea creșterii competitivității economice a României prin poziționarea domeniului farmaceutic ca factor cheie în atragerea investițiilor în domeniul medical, stimularea cercetării, îmbunătățirea accesului la inovație și stării de sănătate a populației. Prin participarea activă ca membru fondator în Hubul de Inovație în Sănătate, LAWG susține dezvoltarea unui model competitiv pentru studiile clinice în România, cu beneficii pentru pacienți, comunitatea medicală și academică, sistemul de sănătate și bugetul de stat. 

Deopotrivă, LAWG consideră o prioritate investiția în prevenirea bolilor cronice netransmisibile, ce reprezintă o provocare majoră pentru pacienți și sistemul de sănătate. Între prioritățile noului Consiliu Director se numără și promovarea valorii inovației medicale, care atrage investiții și permite eficientizarea cheltuielilor din sănătate, îmbunătățirea indicatorilor de sănătate a populaţiei şi crearea unui sistem de sănătate adaptat provocărilor viitoare din domeniul medical.

Unul dintre proiectele de impact în care asociația este activă îl reprezintă Hubul de Inovație în Sănătate, fondat în 2023 împreună cu Ministerul Sănătății și Alianța Universitară G6-UMF. Prin participarea la proiectele strategice ale acestei platforme naționale, LAWG își propune să aibă o contribuție directă la dezvoltarea capacității de cercetare și de inovare pentru sectorul de sănătate din România.

Asociația LAWG a fost înființată în România în anul 2010, cu sprijinul organizației Pharmaceutical Research and Manufacturers of America (PhRMA), una dintre cele mai importante organizații globale a producătorilor de medicamente inovatoare. Companiile membre LAWG reprezintă atât entități americane, cât și alte companii cu baze de cercetare ample sau producție în Statele Unite. 


 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe