Newsflash
Internaționale

Experții de la MIT dezvoltă un test rapid care măsoară imunitatea COVID

de Florentina Ionescu - aug. 16 2022
Experții de la MIT dezvoltă un test rapid care măsoară imunitatea COVID

Un test dezvoltat de cercetătorii de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) necesită o singură picătură de sânge pentru a măsura imunitatea COVID-19 și oferă rezultatele în aproximativ 20 de minute.

Un test inovativ dezvoltat de cercetătorii de la MIT promite că le va oferi oamenilor posibilitatea să măsoare rapid și ușor imunitatea lor în fața bolii COVID-19. Testul urmărește nivelurile anticorpilor neutralizanți într-o picătură de sânge, ajutând astfel persoana să își evalueze susceptibilitatea la infecția cu SARS-CoV-2, scrie newatlas.com

test anticorpi imunitate de la MIT

În mod normal, prin metoda clasică, este nevoie de echipament specializat de laborator pentru a măsura nivelul anticorpilor într-o probă de sânge, dar la începutul pandemiei, o echipă de cercetători de la MIT s-a întrebat dacă un test simplu, ce poate fi efectuat acasă, ar putea fi dezvoltat pentru a îndeplini aceeași sarcină.

Sursa citată menționează că, spre deosebire de testele rapide pentru COVID-19 (cele pentru antigeni) disponibile în prezent, acest nou test de anticorpi necesită o cantitate mică de sânge.

Kitul testului acesta, care este un prototip, a fost prezentat în cadrul unui nou studiu și presupune un dispozitiv pentru înțeparea degetului pentru a obține o picătură de sânge care este apoi transferată pe o suprafață specială ce conține reagenți specifici. Acești reagenți conțin proteine virale de SARS-CoV-2 ce au în componență particule microscopice de aur.

Ideea este ca anticorpii din sângele unei persoane vor interacționa cu aceste proteine virale „îmbogățite” cu aur, așa încât când picăturile de sânge cu care au fost amestecate sunt așezate pe o suprafață din kitul testului, aceste proteine capturate de anticorpi vor crea o linie pozitivă.

Mergând mai departe (deci testul nu oferă doar un semnal pozitiv sau negativ la proba de sânge), experții speră ca acest test de anticorpi să ofere utilizatorilor capacitatea de a-și cuantifica răspunsul imun. Folosind o aplicație de smartphone, cercetătorii propun să se măsoare intensitatea acestei linii de pe test, permițând nivelurilor anticorpilor să fie cuantificate într-o anumită probă de sânge.

Potrivit site-ului oficial al MIT, acest test de hârtie măsoară nivelul anticorpilor neutralizanți într-o probă de sânge și ar putea ajuta oamenii să decidă ce metode de protecție ar trebui să ia împotriva infecției cu SARS-CoV-2. În esență, acest test măsoară într-o picătură de sânge nivelul anticorpilor neutralizanți care țintesc virusul SARS-CoV-2.

Cercetătorii spun că testul este conceput astfel încât diferitele proteine spike virale să poată fi luate în considerare, permițându-le să fie modificate pentru a detecta imunitatea împotriva oricărei variante viitoare sau existente a SARS-CoV-2.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe