Newsflash
Hi-tech & Gadgets

6 modalități de a îmbunătăți interacțiunea cu pacienții în mediul digital

de Florentina Ionescu - apr. 13 2021
6 modalități de a îmbunătăți interacțiunea cu pacienții în mediul digital

Pe măsură ce oamenii sunt din ce în ce mai conectați cu tehnologia și cu dispozitivele electronice, cu atât au mai multe așteptări de la furnizorii lor de servicii medicale și de la medici.

Tot mai mulți pacienți vor să aibă un acces mai bun la medicii lor și ca aceștia din urmă să se implice mai mult în planurile de tratament, scrie digitalhealthbuzz.com. 

interactiune online cu pacientii

Din fericire, tehnologia este un aliat care ușurează lucrurile în anumite privințe: medicii pot îmbunătăți interacțiunea cu pacienții lor în moduri inovative și noi. 

Potrivit unui infografic creat de Specialdocs și preluat de site-ul digitalhealthbuzz.com/, interacțiunea cu pacientul poate fi descrisă pe mai multe paliere. Ce duce, însă, la o mai bună interacțiune cu pacientul în mediul digital? Pentru mulți pacienți, răspunsul la această întrebare include mai multă comunicare cu medicii / furnizorii de servicii medicale, informație mai ușor disponibilă despre starea de sănătate a pacienților, sprijin din partea unei echipe medicale și modalități mai simple de a urmări evoluția simptomelor.

Astfel, potrivit sursei citate, interacțiunea cu pacienții poate fi îmbunătățită în următoarele moduri:

1. Oferirea de programări prin telemedicină – Să nu uităm că telemedicina este un aliat convenabil și că ea poate spori interacțiunea cu pacientul.

2. Trimiterea unor e-mailuri în mod regulat, care să includă informații relevante despre sănătatea pacientului.

3. Folosirea unor aplicații pentru a le reaminti pacienților când este momentul să își ia medicamentele – acest gen de aplicații îmbunătățesc starea generală de sănătate și aderența la un regim în ce privește medicamentele prescrise de medic.

4. Actualizarea portalurilor sau platformelor online unde pacienții își pot face singuri programare și unde pot citi/accesa sau analiza informația medicală.

5. Luați în considerare un model de medicină precum Concierge doctorul – Această metodă vă permite să petreceți mai puțin timp ocupându-vă de acte / de birocrație și mai mult timp cu pacienții dumneavoastră.

Citiți mai multe despre: Abonamentele Concierge Medical, tot mai căutate de români.

6. Încurajați pacienții să folosească dispozitivele electronice care ajută la monitorizarea sănătății sau să folosească anumite aplicații.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe