Newsflash
ACTUALITATE Hi-tech & Gadgets Internaționale

Proteze pentru câini, create cu ajutorul imprimantelor 3D

de Florentina Ionescu - sept. 5 2023
Proteze pentru câini, create cu ajutorul imprimantelor 3D

O companie din Statele Unite ale Americii, intitulată 3D Pets, creează dispozitive medicale pentru a ajuta câinii să meargă.

Utilizând cele mai noi tendințe în tehnologia de acest gen, compania scanează matrița sau șablonul pe care proprietarul o creează cu ajutorul unui kit special oferit, în etapele următoare acest tipar este modificat digital, printat 3D și, la final, i se adaugă componentele necesare, după cum se arată pe site-ul oficial. 

În funcție de cerințele clientului, se pot crea și accesorii cu roți care să ajute cățelul să-și recapete mobilitatea. Compania folosește materiale care absorb șocul și pot fi create astfel proteze sau mici căruțuri pentru cățeii care s-au născut fără un membru sau cu anumite deformații. 

Proteze de mână personalizate, printate 3D, pentru copii 

Cum funcționează procesul, de la zero 

În primul pas se creează tiparul sau mulajul. Proprietarului i se trimite un kit (oriunde în lume) pentru ca acesta să obțină mulajul cu zona corpului câinelui fără membru. Apoi acest mulaj este trimis companiei, este folosit un dispozitiv special pentru a-l scana 3D pe computer, pentru a fi vizualizat și modificat. 

Urmează partea de design, mulajul cu zona afectată a câinelui este modificat cu ajutorul unui software, pentru a crea o proteză personalizată în funcție de nevoile și corpul cățelului. Apoi este creată o „jachetă” specială, pe comandă, numită „Body Jacket”. Această „jachetă” este printată cu ajutorul unei imprimante 3D de înaltă rezoluție, cu un material flexibil, numit poliuretan termoplastic, în culoarea aleasă de stăpân. La final, după îndepărtarea imperfecțiunilor de pe proteza obținută la imprimanta 3D, sunt atașate componentele prostetice. 

Membri cu drepturi depline ai familiei 

Mai multe imagini aici: 

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe