Newsflash
ACTUALITATE Știri

Serviciu de telemedicină la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte

de Magdalena Tănăsescu - mar. 8 2024
Serviciu de telemedicină la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte

Grație unui program cu fonduri europene nerambursabile, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte (SJUT) va beneficia de un serviciu de telemedicină, în paralel cu modernizarea infrastructurii IT.

Potrivit preşedintelui CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, valoarea întregului proiect este de 4,4 milioane de lei, din care 3,7 milioane de lei fonduri europene nerambursabile.

„Vom îmbunătăţi infrastructura IT a spitalului, dar cel mai bun lucru este faptul că vom introduce serviciul de telemedicină. Astfel, dâmboviţenii vor avea posibilitatea de a beneficia de consultaţii medicale la distanţă, asigurând astfel accesul rapid şi comod la sfaturile oferite de specialiştii SJUT, fără a fi nevoie să se deplaseze fizic la spital”, a anunțat preşedintele CJ Dâmboviţa. 

Cu sprijinul unei aplicaţii accesibile de pe telefon, tabletă sau computer se vor putea efectua programări la analize, iar fiecare pacient îşi va putea vizualiza rezultatele investigaţiilor paraclinice şi dosarul de sănătate.

„Digitalizarea va aduce cu sine şi o gestionare mai eficientă a informaţiilor medicale, facilitând comunicarea între departamente şi îmbunătăţind calitatea serviciilor oferite”, a subliniat Corneliu Ştefan.

Acesta a menționat, totodată, că valoarea investiţiilor din ultimii patru ani făcute de Consiliul Judeţean Dâmboviţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte se ridică la aproximativ 19,2 milioane de euro.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe