Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

TIFF 2021: ora serialelor medicale

Viața Medicală
Demostene ŞOFRON vineri, 16 iulie 2021

TIFF lansează o nouă secţiune, dedicată serialelor TV, în cadrul căreia, anul acesta, vor fi proiectate opt seriale și miniserii.

Șase dintre serialele prezentate la cea de-a 20-a ediţie a festivalului TIFF vor fi difuzate integral. Între acestea figurează Binecuvântarea și #martyisdead, asupra cărora mă opresc în rândurile care urmează.

        Avându-i ca regizori pe Davi de Oliveira Pinheiro și Emiliano Cunha, Binecuvântarea (producţie 2020) prezintă povestea a doi cercetători implicaţi în crearea unui medicament destinat bolnavilor în faze terminale, cancere în mod special, deloc întâmplător numit „Binecuvântarea”.

Binecuvantarea
„Binecuvântarea”

        Cum tot ce e bun se oprește la un moment dat, în cele din urmă programul este stopat, iar cei doi ajung să testeze medicamentul pe pacienţi aleși aleatoriu, benevoli dispuși să câștige ceva bani. Medicamentul în sine pare să fie eficient, numai că… are și efecte secundare. Iar unul dintre acestea este suprimarea fricii. Sunt în total opt episoade a câte 50 de minute. Serialul este unul dintre cele proiectate în întregime și merită efortul de a-l urmări până la capăt.

        Al doilea serial, #martyisdead (producţie Cehia, 2020; regia Pavel Soukup), este un thriller, o dramă de familie, cu acţiune inspirată dintr-un caz real. Cum autorităţile nu sunt dispuse să rezolve cazul – moartea unui tânăr de 15 ani, victimă a bullyingului online – tatăl băiatului demarează de unul singur o anchetă, pornind de la mesaje incomode, de șantaj, primite de fiul său pe Facebook.

martyisdead2
„#martyisdead”

        La scenariul filmului au contribuit și experţi în securitate informatică, de aici și plusul de realitate adus peliculei. Mini-seria de opt episoade a fost premiată anul trecut cu un Emmy.

        Celelalte seriale prezentate sunt „RUXX” (România), „Trupa de intervenţie” (Spania), „Familia” (Serbia), „Șase locuri goale” (Rusia), „OZN-uri” (coproducţie Franţa-Belgia) și „Investigaţia” (Danemarca).

Etichete: tiff

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.