Newsflash
Cultură

Invitaţi de marcă la TIFF 2023

de Demostene ŞOFRON - iun. 9 2023
Invitaţi de marcă la TIFF 2023

Ediţia de anul acesta a TIFF poate fi numită una eveniment prin numărul de filme proiectate (200) și mai ales prin invitaţii de onoare – majoritatea laureaţi sau nominalizaţi în importante festivaluri.

Deţinător a trei premii Oscar – două pentru regie, cu peliculele „Plutonul” și „Născut pe 4 iulie”, și unul pentru scenariu („Expresul de la miezul nopţii”) –, Oliver 
Stone se va afla la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), unde va primi premiul pentru întreaga activitate. Deși nu se consideră un cineast politic, se poate afirma că este unul, și încă în cel mai bun sens al cuvântului (vezi pelicule precum „JFK”, „Nixon”, „Evita”, „Salvador”).

Oliver Stone


 

Alături de el, vor primi aceeași distincţie actorii Geoffrey Rush și Timothy Spall. Geoffrey Rush a fost și el recompensat cu un Oscar, pentru rolul principal din „Shine” (1979).  

Geoffrey Rush

Timothy Spall are peste 150 de roluri la activ și este cunoscut, între altele, pentru rolul vrăjitorului Peter Pettigrew, din „Harry Potter” și pentru prestaţiile din „Ultimul samurai” sau „Discursul Regelui”, unde a jucat și alături de Geoffrey Rush.

Timothy Spall 

Premiul de Excelenţă îi va fi înmânat lui Horaţiu Mălăele, actor, regizor, scenarist, scriitor.

Horațiu Mălăele

 Invitaţii de onoare ai festivalului sunt și ei mulţi și însemnaţi. Între aceștia îi menţionăm pe producătorul și regizorul Cedomir Kolar (Oscar pentru „No Man’s Land” în 2001), actorul și regizorul Harry Mac­queen, pe Irina Margareta Nistor sau pe regizorii români Paul Negoescu, Tünde Skrován, Alexandru Solomon, Andrei Zincă.  

TIFF 2023 se deschide pe 9 iunie, cu pelicula „Confort nordic” (coproducţie Islanda, Marea Britanie, Germania), o comedie neagră despre aerofobie.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe