Newsflash
Cultură

TIFF 2020, tradiţie în condiţii speciale

de Demostene ŞOFRON - aug. 7 2020
TIFF 2020, tradiţie în condiţii speciale

Peste 700 de invitaţi din ţară și de peste hotare sunt așteptaţi să participe la cea de-a zecea ediţie a festivalului TIFF, organizată în perioada 31 iulie-9 august, la Cluj-Napoca, în 13 locaţii în aer liber.

Sunt programate 152 de pelicule din 47 de ţări, toate cele cinci continente având pelicule sau oficiali în Capitala Filmului.Gala de deschidere - Piata Unirii_31-07-2020_TIFF 2019_Chris Nemes_web_IMG_6734
Anul acesta, Lifetime Achievement Award nu se mai acordă. Premiul de Excelenţă va fi acordat actriţei Maria Ploae, cu o activitate scenică și pe marele ecran de peste 40 de ani. Secţiunile festivalului sunt cele tradiţionale – Competiţie, Luna Plină, Focus, 3x3, Fără Limită, Zilele Filmului Românesc/lung și scurtmetraj, Supernova– cu filme noi, dar și de revăzut. În această ultimă categorie intră „Z” (regia Costa-Gavras); „8 1⁄2”, „La dolce vita”; „Amarcord” (toate în regia lui Federico Fellini); „Compartimentul ucigașilor” (regia Costa-Gavras); „Balanţa” (regia Lucian Pintilie; versiune restaurată, de foarte mult timp așteptată); „Corpus Christi” (regia Jan Komasa); „Crash” (regia David Cronenberg). Cât privește filmul românesc, sunt așteptate cu interes crescut peliculele „Lemn” (regia Monica Lăzureanu-Grogan, Michaela Kirst, Ebba Sinzinger) – un documentar cu un subiect fierbinte: comerţul cu lemnul ilegal, de la tăiere până la produsul final, dar și „Delta Bucureștiului” (regia Eva Pervolovici), o premieră mondială la TIFF, despre mult discutata deltă urbană din lume – Delta Văcărești.
Șase sunt expoziţiile organizate în cadrul TIFF: „Lights on! Fellini’s 8 ½” (peste 2.200 de fotografii și peste 200 de diapozitive realizate în timpul turnărilor la 8 1/2); „Jurnal de pandemie” (fotografii semnate de Erik Messori-Italia și Remus Ţiplea-România); „Artiști Împreună” (manifest pentru mobilizarea artei și artiștilor în relaţie directă cu temele actuale); „Versus” (expun Elena Ilash și Florin Marin); FAR/12 fotografi de arhitectură din România și „Călătorie în lumea lui Dem” (a lui Dem Demetrescu), o serie de lucrări inedite de pictură, desene, filme, fotografii.

ETICHETEtiff

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe