Newsflash
Cultură Știri

Expoziție foto „Apuseni, țara de piatră”, la Casa Studenților București

de L. Budin - apr. 18 2024
Expoziție foto „Apuseni, țara de piatră”,  la Casa Studenților București

Joi, 25 aprilie, ora 18.30, la Casa de Cultură a Studenților București va avea loc vernisajul expoziţiei şi prezentarea catalogului „Apuseni, țara de piatră” din cadrul proiectului Romania Student Tour.

„Apuseni, țara de piatră” introduce privitorul într-o lume fascinantă, care înmănunchează fotografii cu chipuri mai vechi și mai noi din Munții Apuseni, realizate de artiști fotografi sub umbrela concursului „Fotogeografica” al Casei de Cultură Studenților București, se arată într-un comunicat. 

În deschiderea catalogului poate fi citit mesajul doamnei Natalia-Elena Intotero, ministru Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, precum și cel al cunoscutului speolog Cristian Lascu.

În palmaresul programului Romania Student Tour - program naţional de redescoperire şi promovare a valorilor patrimoniului natural şi cultural -  sunt consemnate alte 15 albume de succes: Comorile Olteniei de sub munte; Maramureș, moștenirea unui neam; Ținutul Pădurenilor, inima de fier a Daciei Străbune; Civilzația Mărginimii; Transilvania, inima României; Dobrogea la răscrucea timpurilor; Descoperirea naturii în Gorjul montan; Ținutul Vulcanilor, izvor de civițizație; Pădurea Craiului, Țara dintre Crișuri; Din lumea Banatului; Haţeg, ţinutul dinozaurilor; Din tainele Bucovinei, Ţinutul Neamţului, leagăn de legendă, Enigmele Buzăului, Plaiurile Vrancei.

La vernisajul expoziției, participanții vor putea urmări transpunerea video după albumul „Apuseni, țara de piatră”, în prezentarea speologului Cristian Lascu, precum și un film realizat de „doctorul munților”, Christian Ciubotărăscu, speolog AS Sfinx. Se vor asculta cântece de munte (Solaris Grup), precum și muzică tradițională veche interpretată de Grupul Truverii, se menționează într-o postare pe pagina Facebook Fotogeografica. 

Catalogul a fost realizat de Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti sub egida Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.


Notă autor:

Foto: Silviu Matei/ Facebook Fotogeografica

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe